15.01.2021 | Oorsprong: Loreley-Touristik e.V.

Wie wordt Duitslands mooiste wandelroute 2021?

Premium-Wanderweg Loreley Extratour
Premium-Wanderweg Loreley Extratour
Premium-Wanderweg Loreley Extratour | © Loreley-Touristik e.V.

Vakantie in eigen land en vrije tijd in de natuur zijn erg in de mode - wandelen combineert beide en beleeft momenteel een ware renaissance. Maar welk wandelpad is het mooiste van allemaal? Sinds maandag 04.01.2021 hebben wandelaars de keuze: Het wandelmagazine is op zoek naar de mooiste wandelroute van Duitsland voor de 18e keer in 2021!

In de categorie dagtochten concurreert de Loreley Extratour met 14 andere wandelroutes. Wandelaars uit heel Duitsland kunnen nog tot 30.06 uur op hun favoriet stemmen. Met hun stem kunnen alle inwoners en wandelaars bijdragen aan het winnen van de Loreley Extratour. De nominatie is al een succes voor de regio, want de Loreley Extratour heeft zich kunnen laten gelden tegenover 112 andere kandidaten.

Sinds de oprichting in 2014 geniet het een grote populariteit en trekt het wandelaars van heinde en verre naar de regio. Ze zijn enthousiast over de gevarieerde route, die alles in één lus biedt wat men van een rondrit in het Midden-Rijndal mag hopen. Naast de indrukwekkende panorama's van de Rijn, waar de Loreley-Extratour parallel aan de Rheinsteig loopt, kunt u ook de uitgestrektheid van het hoogplateau en de rust van de kleine beekdalen die in de Rijn stromen, ervaren. Het is gecertificeerd als een premium rondwandelroute en heeft deze onderscheiding al 3 keer achter elkaar ontvangen.

Sinds het begin van de stemming op 04.01. hebben al meer dan 5.000 mensen hun stem uitgebracht. Stemmen kunnen online worden uitgebracht op www.wandermagazin.de/wahlstudio. Waardevolle outdoorprijzen worden vanaf medio januari maandelijks verloot onder alle deelnemers aan de verkiezing.

Loreley Extratour rondwandeling in de video