17.04.2023 | Oorsprong: Duisburg Kontor GmbH

Wielerklassieker: Duisburg Steel Tour of Steel Wheels gaat in juni 2023 tweede ronde in

Duisburg Steel Tour of Steel Wheels
Duisburg Steel Tour of Steel Wheels
Wielerklassieker: Duisburg Steel Tour of Steel Wheels gaat in juni 2023 tweede ronde in | © Eugen Shkolnikov

Na de première van de Classic Bike Tour Duisburg Steel vorig jaar, start op 3 juni de tweede editie van de rit voor liefhebbers van klassieke stalen fietsen. De start en finish is bij het Landschaftspark Nord.

Trotse bezitters van de staalklassiekers kunnen kiezen uit twee routes. De kleinere is ongeveer 50 kilometer lang en omvat de zogenaamde Duisburgse Acht, een tocht door het gigantische Duisburgse industrielandschap. De tweede en met ongeveer 100 kilometer langere route gaat verder dan de Duisburgse Acht door het Nederrijnse landschap naar Wesel en terug. "Het landschap in en rond Duisburg is zo grandioos en uniek dat het na de eerste tocht vorig jaar snel bekend werd. Stalen wiel en stalen stad - het past gewoon," zegt Kai Uwe Homann enthousiast. Als hoofd toerisme van Duisburg Kontor is hij verantwoordelijk voor de klassieke tour. Naast de afwisselende route staat het samen plezier maken op retro-fietsen centraal. Kontor-baas Uwe Kluge, zelf een retro-fietser, zegt: "We doen geen race, Duisburg Steel moet liefhebbers van stalen racefietsen een leuke tour bieden en volop gelegenheid om ideeën uit te wisselen." Na afloop van de tochten komen de deelnemers weer samen in het Landschaftspark om 's avonds samen te eten, te genieten van koele drankjes en loungemuziek. "Bovendien zullen enkele gespecialiseerde dealers en exposanten aanwezig zijn, want veel onderdelen voor de retro-racefietsen zijn gewild en moeilijk verkrijgbaar", aldus Kai-Uwe Homann, die zelf een van de liefhebbers van stalen fietsen is.

Classic Bike Tour Duisburg Steel - Classic Bike Tour Duisburg Steel - © Nikolay Dimitrov
Classic Bike Tour Duisburg Steel | © Nikolay Dimitrov

Er is dan ook maar één voorwaarde voor deelname aan de tour: de fiets moet een stalen frame hebben. Wie aan de tocht wil deelnemen, kan zich online inschrijven op de website www.duisburg-steel.de. Het inschrijfgeld begint bij 69 euro per persoon tot 31 mei. Wie zich later inschrijft, betaalt 79 euro. Het bedrag is inclusief deelname aan de rit, het startnummer, een bidon, de Duisburg Steel retro cap, de route catering en drankjes tijdens het evenement.

Magazine Duisburg is echt

Magazine Duisburg is echt

Ruhrgebied

Hoogstaand cultureel aanbod, prachtige winkelcentra en aantrekkelijke vrijetijds- en recreatiemogelijkheden - het zijn bouwstenen die de levenskwaliteit in een moderne metropool vormen. Duisburg heeft van dit alles genoeg te bieden. Bestel nu gratis het magazine "Duisburg is echt".