10.02.2023 | Oorsprong: Kärnten Werbung Marketing & Innovationsmanagement GmbH

Winterpret in Karinthië aan de zonnige kant van de Alpen

Nassfeld in Karinthië
Nassfeld in Karinthië
Nassfeld in Karinthië | © Rossmann, Kärnten Werbung

De ochtendzon overspoelt de brede, zachte berghellingen. De sneeuw, voor zonsopgang in gelijkmatige groeven gelegd, kraakt onder de ski's. Anticipatie vormt de lippen in een brede glimlach. Zo begint een skidag aan de zonnige kant van de Alpen.

Karinthië en Oostenrijk is het samenspel van een mild winterklimaat en optimaal geprepareerde, sneeuwzekere skipistes en de mengeling van majestueuze bergtoppen van drieduizend meter en zachte, besneeuwde bergtoppen. Hier gaan sprookjesachtige panorama's samen met hoogwaardige infrastructuur en warme gastvrijheid. Een regio gemaakt voor een aangename pauze in de winter.

Naast enkele grote skistations is de troef van Karinthië de vele kleine skigebieden. Overal voorzien van ultramoderne faciliteiten, zijn ze met name gericht op gezinnen met kleinere kinderen als wintervakantieoptie met veel persoonlijke aandacht, voldoende ruimte op de piste en perfecte verzorging van de kleintjes.

Natuurlijk biedt de zonnige zuidkant van de Alpen ook onvergetelijke winterervaringen buiten de pistes. Glijden over het natuurijs van de vele Karinthische meren die elke winter betrouwbaar dichtvriezen. Meditatief een eenzame sneeuwtop beklimmen op toerski's. Tijdens een leuke, gezamenlijke rodelbaan. Of tijdens het wandelen door diep besneeuwde landschappen.

Met een wellnessbehandeling in het hotel en heerlijke lekkernijen uit de regionale Alpe-Adria keuken wordt zo'n dag in de sneeuw harmonieus afgesloten. Dit zijn wintergenoegens in Karinthië. En blijvende vakantieherinneringen.

© Stabentheiner, Kärnten Werbung
© Stabentheiner, Kärnten Werbung
Karinthië Vakantie - Camping

Karinthië Vakantie - Camping

Karinthië

Ongeveer 100 campings maken Karinthië tot een eldorado voor tent- en caravanavonturen aan de zuidkant van de Alpen. Wie hier komt, wordt omringd door een betoverende natuur: Glooiende bergtoppen, warme, schone zwemmeren, bloeiende alpenweiden, frisse alpenlucht. Omdat het gaat om bewust genieten en moedige ontmoetingen die een band smeden tussen de reiziger en het land. Omdat tijd wordt gezien als een kostbaar goed en mensen de hulpbronnen van Moeder Aarde met respect behandelen. Of het nu op een van de glinsterende, turkooisblauwe meeroevers is, aan de voet van trotse bergketens, op een rustieke boerderij, te midden van afgelegen rivierlandschappen of op een naturistencamping, iedereen vindt hier zijn favoriete plekje aan de zonnige kant.