29.03.2020 | Oorsprong: diemelsee.de

Winterse magie in de vakantieregio Diemelsee

Als de winter in het Sauerland aankomt, bent u ook aan het juiste adres - want niet alleen langlaufers, maar ook alpineskiërs komen aan hun trekken. Op slechts 15 autominuten van de Diemelsee ligt het skigebied Willingen met 17 km perfect geprepareerde pistes, moderne liften, verlichte skipistes en de langste alpine piste van het Sauerland (2 km).

De krachtigste cabinekabelbaan van Duitsland, sneeuwkanonnen met meer dan 120 sneeuwkanonnen, 10 verlichte pistes, skischolen, kinderskischolen, snowboardcursussen, moderne ski-, snowboard- en rodelverhuur, 1.700 gratis parkeerplaatsen direct naast de liften, 60 gratis busparkeerplaatsen, computergestuurde kassa en toegangssysteem, contactloze "handsfree toegang" garanderen alpine skiplezier in het midden van Duitsland.

Langlaufen & sledehondentochten op de Diemelsee

Of u nu een sledetocht met 4 poten maakt, een wandeling rond de besneeuwde Diemelsee of langlaufen op perfect geprepareerde langlaufloipes op besneeuwde hoogtes - de vakantieregio Diemelsee biedt prachtige mogelijkheden om ook in de winter op een afwisselende, gezonde en leuke manier van uw vakantie te genieten.

Ver weg van de drukte van alledag, omgeven door bossen en weilanden, ligt het dorp Diemelsee-Schweinsbühl op 635 m boven de zeespiegel tegen de schilderachtige achtergrond van het Willinger Upland. Dit is precies waar wij u willen uitnodigen om gast te worden op onze goed geprepareerde langlaufloipes. Deze grote hoogte staat garant voor sneeuw zoals in het naburige wintersportoord Willingen.

Het Skigilde onderhoudt vrijwillig het langlaufen in Schweinsbühl en onderhoudt zijn eigen moderne langlaufuitrusting.

De twee loipes met een lengte van 3 en 8 kilometer kunnen worden gecombineerd en leiden door het winterse middelgebergtelandschap tussen de twee vakantieregio's Diemelsee en Willingen. In Willingen zelf zijn er bijna 100 kilometer geprepareerde langlaufloipes op hoogtes tussen 580 en 843 meter boven de zeespiegel voor alle doelgroepen - waarvan er 6 door de DSV zijn gecertificeerd.

Beleef het natuurjuweel Diemelsee op 4 poten

Op hese poten door de prachtige natuur van het Sauerlandse gebergte.

Beleef een huskywandeling in de vakantieregio Diemelsee en breng onvergetelijke uren door met de charismatische viervoeters. Een echte natuurbelevenis!

Een ervaren musher, zoals sledehondengeleiders worden genoemd, zal u alles uitleggen over de fascinerende wereld van de sledehonden voor uw huskywandeling in de vakantieregio Diemelsee. Waar komen deze dynamische honden oorspronkelijk vandaan en waarom hebben ze zo'n goed richtingsgevoel? Wat is er te overwegen bij het rijden met husky's? Wanneer is het tijd om de husky's in te zetten en te trainen, daarna bent u perfect op de hoogte.

Naast een schilderachtige wandelroute door glooiende heuvellandschappen, langs betoverende bossen, wacht u op een ander idyllisch programmapunt op deze huskywandeling aan de Diemelsee: als het weer en de tijd rijp zijn, staat u een gezellig kampvuur te wachten. Hier kunt u na de huskywandeling uitrusten en over de ervaring praten.