17.11.2021 | Oorsprong: © Touristikverband Siegerland-Wittgenstein e.V.

Wittgenstein Slate Trail

De Wittgenstein Slate Trail biedt een afwisselende tocht door schitterende bossen, langs imposante rotslandschappen en over kronkelende paadjes.

Het vertrekpunt is de wandelparkeerplaats "Reisegarten" in Raumland. We steken de Eder over via stapstenen. Daarna volgen we de Eder stroomafwaarts en oriënteren ons langs de voormalige spoorlijn. We passeren een gebied met dood hout, steken onder de oude spoordijk door en wandelen de "Heiligeholz" in, een met rotskliffen afgezette heuvelrug. Dan bereiken we een mystiek eikenbos via een avontuurlijk pad. Over een bergweide bereiken we het dal van de Bilsterbach. We passeren een boswachtershut en de natuurlijke beek Meckhäuser Bach en bereiken het natuurreservaat Fredlar met machtige leisteenbergen, droge stenen muren, kliffen en de steengroeve. We wandelen verder over de bergkam van Mount Fredlar en dalen dan af naar de Steinbach vallei. 

Wittgenstein Slate Trail - © Klaus-Peter Kappest / Kreis Siegen-Wittgenstein
© Klaus-Peter Kappest / Kreis Siegen-Wittgenstein

Na een korte klim bereiken we de wandelparkeerplaats "An der Lenne" met een prachtig uitzicht op het oude centrum van Bad Berleburg met zijn prachtige barokke kasteel. Het bijzondere uitzicht door de Augenstein is de moeite waard. Het pad daalt licht over de noordwestelijke flank van de Limburg, en klimt dan weer omhoog langs een leisteenstortplaats. Op de top zien we de voormalige Limburgse mijn en bereiken we het natuurreservaat van de Hörre mijn. Het volgende pad biedt uitzicht op het leistenen dorp Raumland met zijn belangrijke oorspronkelijke kerk.

Tour tips
De leisteenmijn van Raumland kan op verzoek worden bezocht. De blik door een oogsteen biedt een geheel nieuwe kijk op oude gebouwen.

Goed om te weten
Start: parkeerplaats "Reisegarten" aan de Eder, bij de leisteenmijn Raumland. Routebeschrijving: Vanuit Bad Berleburg richting
Erndtebrück: B480. In Raumland, afslaan richting Frankenberg op de L553. Ga door tot het einde van Raumland.
Openbaar vervoer: RB93 treinhalte Raumland-Mackhausen, R27 bushalte Raumland.

Siegen-Wittgenstein Vakantie

Siegen-Wittgenstein Vakantie

Noordrijn-Westfalen

In Siegen-Wittgenstein is veel te ontdekken. Het is de meest bosrijke regio van Duitsland.