06.08.2021 | Oorsprong: Bad Zwischenahner Touristik GmbH

Wunderline - op een Düwels tour in Bad Zwischenahn

Duits-Nederlandse project Digitale ontdekkingen op de Wunderline
Duits-Nederlandse project Digitale ontdekkingen op de Wunderline
Duits-Nederlandse project Digitale ontdekkingen op de Wunderline | © Bad Zwischenahner Touristik GmbH

Bad Zwischenahn ligt aan de zogenaamde "Wunderline", een spoorlijn die Bremen met plaatsen in Nederland verbindt. Met de nieuwe app "Wunderline GO" kunnen hier met een smartphone verschillende "wonderen" worden ontdekt. Ze liggen langs een speciaal voor de app ontwikkelde route, de zogenaamde Düwels Tour. Op het scherm van de smartphone kunnen gebruikers van de app niet alleen hun omgeving zien, maar ook de wonderen die daar worden geprojecteerd.

De Düwels Tour begint bij het station en leidt de deelnemers door de stad langs mythische figuren en mooie plekjes om direct aan het Zwischenahner Meer te blijven hangen. Het thema van de rondleiding is het ontstaan van het Zwischenahner Meer en mythen en legenden over de zee.

Op weg naar de wonderen is er nuttige informatie, tips, foto's en af en toe een quiz. Een kompas leidt de app-gebruikers van de ene bezienswaardigheid naar de andere. Dit is een speelse manier om de plaats te ontdekken.

Vakantiepakket Bad Zwischenahn

Vakantiepakket Bad Zwischenahn

Ammerland

Het vakantiepakket bevat het reismagazine en het gastboek 2022, een lokale kaart, de brochure "Vrijetijdsactiviteiten - Actief in Bad Zwischenahn" en de brochure "Rondleidingen in Bad Zwischenahn". Met deze documenten bent u goed uitgerust voor uw vakantie in Bad Zwischenahn.

Een digitale speurtocht

Met de Wunderline GO app kunnen gebruikers Bad Zwischenahn en 14 andere plaatsen op een geheel nieuwe manier ontdekken. - © Bad Zwischenahner Touristik GmbH
Met de Wunderline GO app kunnen gebruikers Bad Zwischenahn en 14 andere plaatsen op een geheel nieuwe manier ontdekken. | © Bad Zwischenahner Touristik GmbH

Het Duits-Nederlandse project "Digitale ontdekkingen op de Wunderline" heeft tot doel de Wunderline, de treinverbinding tussen Groningen en Bremen, bekender en (her)ontdekt te maken bij de aangrenzende gemeenten. Hiervoor werd de Wunderline GO app ontwikkeld. De smartphone leidt de spoorzoekers, een vriendelijke conducteur helpt.

Wunderline Go App Trailer

Over het project

Ononderbroken met de trein van Groningen naar Bremen - dat is een van de doelstellingen van het grensoverschrijdende spoorwegproject "Wunderline". Hoewel dit pas in 2024 mogelijk zal zijn, heeft de spoorlijn nu al iets bijzonders te bieden: De Wunderline GO app. De burgemeesters van de partnergemeenten hebben de app op 24 juni 2021 officieel gelanceerd. Het kan gratis worden gedownload voor Apple en Android in de App Store of Google's Play Store op smartphones om de "wonderen" op de Wunderline te ontdekken in 15 routes, zowel aan de Nederlandse als aan de Duitse kant.

Meer informatie over het project is te vinden op de tweetalige website www.wunderline.nl/wunderline-go-app.

Het project wordt beheerd door de stad Oldenburg; het wordt uitgevoerd in een team met de Provincie Groningen/Projekt Wunderline en Ostfriesland Tourismus GmbH. Het Oldenburgse bedrijf Quantumfrog kreeg de opdracht voor de ontwikkeling en implementatie van de app.

Alle informatie over het project is te vinden op de tweetalige website www.wunderline.nl/de. Naast de 15 projectpartners wordt het project medegefinancierd door het INTERREG V A-programma Duitsland-Nederland met middelen uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en door de provincies Drenthe, Fryslân en Groningen, alsmede de deelstaat Nedersaksen.