23.06.2022 | Oorsprong: OstWestfalenLippe GmbH c/o djd deutsche journalisten dienste GmbH & Co. KG

Zeven in een klap

Zeven in een klap
Een populaire plaats voor yoga-oefeningen zijn de Externsteine, die worden beschouwd als een mystieke plaats van kracht. | © Jens Rasch auf Pixabay

Ontspannen en nieuwe energie opdoen in de kuuroorden van het Teutoburger Woud

Laad je batterijen op: Dat kan bijna nergens beter dan in de zeven kuuroorden van het Teutoburger Woud. Hier vertrouwt men op de genezende kracht van de natuurlijke remedies van pekel, veen, thermaal mineraalwater en zuivere lucht. De brochure "Wellness & gezondheidsvakanties" kan gratis worden besteld op 0521-9673-325 of via www.teutoburgerwald.de.

Bad Lippspringe

De stad dankt haar geneeskrachtige klimaat vooral aan de beboste bergkammen van de Teuto- en Egge-heuvels. Het geneeskrachtige bos - het eerste in Noordrijn-Westfalen - kan worden ontdekt op fiets- en wandelpaden of tijdens begeleide mindfulness-wandelingen. De nieuwe bostuin sauna in de Westfalen-Therme biedt behaaglijke warmte.

Bad Driburg

In de Driburg Therme kunt u zich ook ontspannen in door de staat goedgekeurd geneeskrachtig water van Bad Driburg. Het privékuuroord van de graaf in het natuurpark Teutoburgerwoud/Eggegebergte staat vooral bekend om zijn ontspannende heide. Een modderbad activeert het zelfgenezend vermogen, versterkt de gewrichten en de rug en verbetert het aanzien van de huid.

Bad Oeynhausen

Het centrum van dit verfijnde pekelbad is het Kurpark en Bad Oeynhausen. De gezondheidstraditie van de stad aan de Weser is gebaseerd op pekelbronnen. U kunt van hun effecten genieten tijdens een pekelbad in de historische badhuizen en in de moderne Bali-Therme.

Bad Salzuflen

Naast de Vitasol thermen en Bad Salzuflen vindt u een groot avonturenbad midden in het vakwerkstadje. Als u hier diep inademt, trakteert u uw luchtwegen op een vitaliserende mineralenmix die bevrijdt en verkwikt. Aquafloating is een andere manier om de pekel te leren kennen. In het sterk gemineraliseerde thermaalwater voelt u zich gewichtloos en vindt u innerlijk evenwicht bij kaarslicht en zachte muziek.

De spa in Bad Salzuflen biedt een mineraalrijke geneeskrachtige bron - © AnnaER auf Pixabay
De spa in Bad Salzuflen biedt een mineraalrijke geneeskrachtige bron | © AnnaER auf Pixabay

Bad Wünnenberg

De beste manier om in het Kneipp-kuuroord Bad Wünnenberg door de natuur te bewegen is op blote voeten. Het één kilometer lange blotevoetenpad voert door het dal van de Aa over schorssnippers en zand, over bosgrond en door het water van de beek de Aa. Het is als een reflexologie voetmassage, en je voelt je heerlijk verkwikt.

Bad Holzhausen

Aan de rand van het Wiehengebergte verrijken vier wandelroutes van de VitalWanderWelt het wandelen met een bijzondere belevenis voor de gezondheid. Eén spoor helpt om het gehoor te verscherpen. Het is ontworpen om tinnitus-patiënten te helpen hun oorsuizen te overwinnen door zich te concentreren op de geluiden van de natuur.

Horn-Bad Meinberg

Naast een mineraalrijke geneeskrachtige bron biedt het kuuroord Horn-Bad Meinberg ook een effectieve heide. De plaats is echter vooral bekend om Yoga-Vidya, het grootste yogacentrum van Europa. Een populaire plaats voor yoga-oefeningen zijn de Externsteine, die worden beschouwd als een mystieke plaats van kracht. Is dat waar? In ieder geval geven de markante rotsen een sterke indruk van de kracht van de natuur.

Reismagazine Horn-Bad Meinberg

Horn-Bad Meinberg Vakantiebroschures

Teutoburger Wald

Een schilderachtig middelgebergte-landschap, een zeebodem die hoog de lucht in rijst en een zwaard dat in de wolken prikt. Horn-Bad Meinberg ligt aan de voet van het Teutoburger woud en het Eggegebergte.