Campingvakantie

Handige tips voor wie gaat wandelen, kamperen, picknicken enzovoort

Met de fiets weg of naar het bos: in het warme seizoen houdt niemand het binnen uit. De natuur lonkt! Met frisse lucht en zon en met ontdekkingen en avonturen voor het hele gezin. Kamperen in de open lucht, picknicken, geocoaching, houtsnijden ... leuk voor iedereen, en in het bijzonder voor de kinderen. Voor al dat buitenplezier heb je wel de juiste uitrusting nodig, en een beetje voorbereiding.

Een handige alleskunner voor onderweg

Kampvuur

Een Zwitsers zakmes is heel veelzijdig gereedschap. Het is zo compact en licht dat het in je wandel- of fietstas nauwelijks ruimte inneemt. Zo weegt de Victorinox „Forester Wood“ slechts 130 gram. Het mes ziet er dankzij de bekleding van notenboomhout heel chic uit en is met tien functies erg praktisch, zeker onderweg. Van een mes tot een blikopener en een houtzaag.

Op www.victorinox.com vind je meer details en informatie over verkooppunten. En nog een tip voor gezinnen met kinderen: houtsnijden is een vrijetijdsbesteding die weer aan een opmars bezig is en die samen nog leuker is. Hout vind je overal in de natuur en met de speciale kindermessen van deze Zwitserse fabrikant wordt het houtsnijden extra leuk.

Bereid je (een klein beetje) voor

Het weer doet bij ons wat het wil, zelfs in de zomer. Als wandelaar word je niet zelden verrast door een regen- of onweersbui. Bij je kleding werk je dus met laagjes. En daarnaast heb je natuurlijk stevige schoenen en genoeg proviand voor onderweg nodig, zoals vers fruit en voldoende water. Voor fietstochten wordt aanbevolen om vooraf goed je banden, remmen en licht te controleren. En het is ook onhandig om pas op de camping te ontdekken dat je niet alle haringen bij je hebt. Daarom is het een goed idee om de tent van tevoren alvast een keer op te zetten in de tuin. Ook is een Zwitsers zakmes altijd handig om bij je te hebben. Je kunt er allerlei nuttige dingen mee doen: een stuk hout afsnijden, een wijnfles ontkurken bij het picknicken, kleine reparaties uitvoeren enzovoort.