Familievakantie

Vakantie voor het hele gezin

Samen een vakantie met het gezin, naar Europa biedt de beste voorwaarden. Spannende attracties zoals pretparken, waterparken, natuur puur avontuur in de nationale parken en sportieve activiteiten zoals fietsen, zwemmen of wandelen inspireren kleine en grote gasten.

Wat verwachten kinderen en jongeren van een gezinsvakantie?

Onze familie biedt von Vakantie-kompas.nl - Onze familie biedt von Vakantie-kompas.nl - © shutterstock.com
Onze familie biedt von Vakantie-kompas.nl | © shutterstock.com

Kinderen spreken de waarheid, misschien ook wel bij gezinsvakanties: kinderen en jongeren hebben daar heel specifieke verwachtingen van. Het online-boekingsportal Booking.com wilde van ruim 22.000 kinderen en jongeren weten hoe hun ideale vakantie eruitziet.

Jongere kinderen leggen sneller contact dan tieners

Tieners van 12 tot 15 jaar vinden social media en contact met hun vrienden het belangrijkste: voor 89 procent is een goede wifi-verbinding op vakantie onmisbaar. Van deze groep vindt 44 procent het heel belangrijk dat ze mooie foto‘s kunnen maken voor op social media. De enquêtedeelnemers van 5 tot 11 jaar leggen sneller contacten met nieuwe mensen. Zij willen het liefst een mooi zwembad of een strand. Concreet noemde twee derde van de deelnemers tussen de 5 en 11 jaar het zwembad of een waterglijbaan als belangrijkste aspect van de vakantie. 65 procent wil graag in de buurt van het strand zijn en 59 procent wil activiteiten ondernemen die thuis niet kunnen.