Mecklenburg-Vorpommern

Mecklenburg-Vorpommern: Beleef een gevarieerde tijd

Reizigers kunnen een droomtijd in het hoge noorden vervullen met een vakantie in Mecklenburg-Vorpommern. Er wonen ongeveer 1,6 miljoen mensen in de deelstaat aan de Oostzee. Er zijn hier meer dan 2.000 meren, een Baltische kustlijn van meer dan 1.900 kilometer lang met prachtige eilanden, schijnbaar eindeloze zandstranden en kliffen, alsmede drie nationale parken en zeven natuurparken. Er is veel ruimte om te wandelen en te fietsen of te ontspannen in de zon en te zwemmen. Natuurlijk staan er ook genoeg tips voor andere mooie activiteiten in Mecklenburg-Vorpommern op deze pagina's.

Vakantie op Rügen - Het Oostzeeparadijs Rügen met de beroemde krijtrotsen - © Bru-nO auf Pixabay
Het Oostzeeparadijs Rügen met de beroemde krijtrotsen | © Bru-nO auf Pixabay

Beleef de natuur in MV

Mecklenburg-Vorpommern heeft een gevarieerd landschap dat vooral wordt gekenmerkt door water. Naast de meer dan 1.900 kilometer lange kustlijn aan de Oostzee zijn er talrijke meren, rivieren en kanalen in de noordoostelijke deelstaat. In totaal zijn de rivieren, kanalen en beken meer dan 26.000 kilometer lang. Er zijn ook 2.028 meren met een totale oppervlakte van 738 vierkante kilometer. Het grootste meer is de Müritz. Dit waterlichaam ligt in het midden van het Mecklenburgse merengebied. Hier ligt ook het nationaal park Müritz. Het nationaal park Jasmund ligt op het eiland Rügen. Het derde nationale park is het Nationale Park Vorpommersche Boddenlandschaft, dat grotendeels langs de Oostzeekust loopt.

Wandelen in Mecklenburg-Vorpommern - elke dag als een klein avontuur

Voor uitgebreide wandelingen zijn er tal van mooie routes langs de kust, door mooie Hanzesteden en mondaine badplaatsen. Er liggen ook talrijke vissersdorpjes op de route. Maar het is niet alleen water dat Mecklenburg-Vorpommern kenmerkt. Het prachtig heuvelachtige landschap met bossen en bloemenweiden nodigt ook uit om te gaan wandelen. Het zeeklimaat en de boslucht vergezellen u op uw natuuravonturen. Mooie wandelroutes zijn de Sterntouren op het schiereiland Fischland of op het eiland Usedom. Mooie rondritten leiden door het Nationaal Park Müritz of rond het meer van Kummerow in Mecklenburg Zwitserland. Ook het wandelpad over de witte krijtrotsen van Rügen is erg populair. Met 161 meter is dit de hoogste klif in het zuidelijke Oostzeegebied.

Ontdek Mecklenburg-Vorpommern met de fiets op langeafstandsroutes en rondritten

Maar Mecklenburg-Vorpommern is niet alleen prachtig om te voet te ontdekken. Volgens de ADFC is de deelstaat een van de drie populairste Duitse fietsregio's - en met goede reden. Langs de Oostzeekust of in het Mecklenburgse merengebied zijn er talrijke kilometers fietspaden, zoals de Havel-Quellseen-Tour of de Steilküsten-Route.

Wat eet je in Mecklenburg-Vorpommern?

Familievakantie aan de Oostzee en het merengebied in Mecklenburg-Vorpommern

Voor gezinnen met kinderen biedt de staat tal van mooie ontdekkingen. Of het nu het klassieke strand is of een van de vele meren - Mecklenburg-Vorpommern is één en al zwemmen. Of het nu in de Oostzeebadplaats Binz is of in de deelstaathoofdstad Schwerin - er zijn veel mogelijkheden om een heerlijke gezinsvakantie aan het water door te brengen. De staat is ook rijk aan culturele hoogtepunten. Talrijke kastelen, zoals het kasteel van Klempenow, of paleizen, zoals het paleis van de drie koninginnen op het eiland Mirow Castle, wachten erop te worden verkend. Een spannend museum voor jong en oud is de Phänomenta Peenemünde op het eiland Usedom.

Familievakantie op de Mecklenburgse Meren-fietsroute

Nieuwe energie opdoen tijdens een gezondheidsvakantie in Mecklenburg-Vorpommern

Tips om te ontspannen en even weg te zijn uit het leven van alledag vindt u ook in Mecklenburg-Vorpommern. In een van de vele kuuroorden is er ook de mogelijkheid om een echte gezondheidsvakantie door te brengen. Er zijn talrijke wellness-aanbiedingen en kuurvakanties voor bijvoorbeeld aandoeningen van de luchtwegen. Of het nu gaat om pilates of yoga op het strand van Usedom of uitgebreide rondes nordic walking in Mecklenburg Zwitserland - uiteindelijk komt elke bezoeker goed uitgerust en met veel mooie herinneringen weer thuis.

Geschikte catalogi voor een vakantie in Mecklenburg-Vorpommern