Duitsland

Als reisbestemming is Duitsland populairder dan ooit tevoren. Ongeveer een derde van de Duitsers brengt zijn vakantie in eigen land door. De stranden langs de Noordzee en de Oostzee en natuurrijke streken zoals het Beierse Woud in Beieren en het Zwarte Woud in Baden-Württemberg zijn zeer populair. De verschillende regio's hebben elk hun eigen voordelen. Of het nu gaat om actieve vakanties of gezinsvakanties - Duitsland heeft voor iedereen wat te bieden. En dat op elk moment van het jaar. Vakantiekompas presenteert de mooiste vakantiebestemmingen in Duitsland.

Tip: 5 leuke weetjes over Duitsland en 5 leuke gebruiken in Duitsland vindt u verderop op deze pagina.

Vijf leuke weetjes over Duitsland

 

 1. Er zijn meer kebabkraampjes in Berlijn dan in Istanbul.

 2. In Duitsland worden jaarlijks meer dan 800 miljoen curryworsten gegeten.

 3. Gevangenisbreuken zijn in Duitsland niet strafbaar.

 4. Volgens de Duitse brouwersvereniging zijn er in Duitsland meer dan 6.000 biermerken en wordt bier in Beieren als een hoofdvoedsel beschouwd.

 5. Het langste gepubliceerde Duitse woord is: Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbeamtengesellschaft

Uitstapje in de natuur #DuitslandDichtbij

Unesco Werelderfgoed in Duitsland

51 natuurlijke en culturele erfgoedsites in Duitsland zijn door de Unesco erkend als Werelderfgoed: Kerken en kloosters, kastelen en paleizen, prehistorische nederzettingen, moderne architectuur, industriële monumenten en biotopen. In hun geheel getuigen zij van de verscheidenheid van het natuurlijke en culturele erfgoed van Duitsland.

Vijf leuke gebruiken in Duitsland

 

 1. April Fool’s Day: Op 1 april is het gebruikelijk om anderen voor de gek te houden met een 1 aprilgrap. Op deze dag moet je goed opletten of je kunt geloven wat iemand je vertelt. Als je in de 1 april grap trapt, roept de grappenmaker “April, April”.

 2. Meiboom: Het traditionele hijsen van de meiboom vindt plaats op 1 mei of met Pinksteren, afhankelijk van de regio. Een hoge boomstam, kleurrijk versierd, wordt op een centraal plein neergezet. Bovendien gaan geliefden naar de huizen van hun geliefden en zetten ook voor hen een meiboom of een meihart op. De meiboom moet traditioneel tijdens de meinacht worden bewaakt en wordt op 1 juni geruild tegen een krat bier.

 3. Boerenkool diner: Na de eerste vorst vertrokken veel mensen uit het noorden in groepen en met handkarren om naar een herberg te trekken. Onderweg spelen ze spelletjes en drinken alcohol om op te warmen. Als ze in de herberg aankomen, eten ze boerenkool met aardappelen en.

 4. Oktoberfest: Het traditionele bierfestival van München vindt elk jaar eind september plaats. Het is ook buiten Duitsland bekend. Er zijn biertenten en kermisattracties, en veel bezoekers komen in klederdracht. Bij het officiële begin van het festival komen de gastheren van het festival binnen in met bloemen versierde koetsen. Het biertappen wordt gedaan door de regerende burgemeester.

 5. Carnaval / Fasching / Fastnacht: Het carnavalsseizoen, ook wel Fasching of Fastnacht genoemd, begint op 11 november om 11.11 uur en bereikt zijn hoogtepunt op Rosenmontag (Roze Maandag), die gewoonlijk in februari of begin maart valt. Er worden carnavalsoptochten gehouden en de mensen vieren feest in de straten. Het seizoen eindigt traditioneel op Aswoensdag, twee dagen na Roze Maandag.

Weekendje weg #DuitslandDichtbij

Innovatieve steden, adembenemende natuurgebieden en idyllische dorpen. In Duitsland kun je eindeloos genieten. Zien we jou zodra het weer kan? Doe nu alvast inspiratie op, want Duitsland is dichtbij, betaalbaar en… ontzettend mooi.

In Duitsland liggen meer dan 10.000 steden tussen de Noordzee en de Alpen te wachten om door u ontdekt te worden. Elk heeft zijn eigen unieke karakter en zal u verrukken met onvergetelijke hoogtepunten.

De grootste federale staten naar oppervlakte

Met een oppervlakte van ongeveer 70.542 vierkante kilometer is de deelstaat Beieren de grootste van de 16 deelstaten van Duitsland. Wij hebben alle federale staten voor u gesorteerd volgens hun grootte.

 1. plaats: Beieren (70.542 km²)
 2. plaats: Nedersaksen (47.710 km²)
 3. plaats: Baden-Württemberg (35 748 km²)
 4. plaats: Noordrijn-Westfalen (34.112 km²)
 5. plaats: Brandenburg (29.654 km²)
 6. plaats: Mecklenburg-Vorpommern (23 295 km²)
 7. plaats: Hessen (21.116 km²)
 8. plaats: Saksen-Anhalt (20 459 km²)
 9. plaats: Rijnland-Palts (19 858 km²)
 10. plaats: Saksen (18.450 km²)
 11. plaats: Thüringen (16.202 km²)
 12. plaats: Sleeswijk-Holstein (15 804 km²)
 13. plaats: Saarland (2571 km²)
 14. plaats: Berlijn (891 km²)
 15. plaats: Hamburg (755 km²)
 16. plaats: Bremen (420 km²)

Actuele vakantiecatalogi uit Beieren - nu gratis te bestellen

Beieren

Bayreuth Vakantie

Bayreuth Vakantie

Beieren

Vakantie catalogus Vakantie in Spessart en Lohr am Main

Lohr a. Main Vakantie

Beieren

Zakgids Vijf Rivieren Fietsroute

Zakgids Vijf Rivieren Fietsroute

Beieren

Inzell vakantiemagazine

Inzell vakantiemagazine

Beieren

UNESCO-werelderfgoed Regensburg

UNESCO-werelderfgoed Regensburg

Beieren

Brochure Radel-los met fietstochten in de regio Dillinger Land

Brochure Radel-los Dillinger Land

Donau

Ontdek Churfranken

Ontdek Churfranken

Churfranken

Vakantie Waginger See

Vakantie Waginger See

Chiemsee

Coburg Guide

Coburg Guide

Franken