16.12.2020 | Oorsprong: Tourist-Information Bad Hönningen

Fietsen, wandelen en wijn langs de romantische Midden-Rijn

Fietsen, wandelen en wijn langs de romantische Midden-Rijn
Bad Hönningen ligt centraal tussen populaire bezienswaardigheden. | © Marco Rothbrus

De zonovergoten wijnbergen rondom kasteel Arenfels, het zachte klimaat, het unieke landschap en ook het erkende medicinale water, zijn beeldbepalend voor Bad Hönningen, de schilderachtige stad met kuurbad aan de romantische Midden-Rijn. Ontdek de veelzijdige en historische omgeving van de regio: vele kastelen en burchten en vanzelfsprekend de Limes - Unesco werelderfgoed - staan te wachten om door u ontdekt te worden.

Voor iedereen die het unieke landschap te voet of op de fiets willen verkennen: Er is een veelvoud aan wandel- en fietsroutes. Bad Hönningen is niet alleen het beginpunt van de Limesweg en de Limes-Radweg (fietsroute) maar in aansluiting op de wereld van de Romeinen kruisen zich de Rheinsteig, één van de mooiste eerste klas (Premium) Wandelroutes, de WesterwaldSteig en de Limeswanderweg.

Genieten van een wijntje

Wijnboeren, restaurants en wijnbouwers nodigen u uit om te komen proeven of voor een gezellige avond. De wijnboeren in Hammerstein en Leutesdorf verheugen zich op uw komst. Hier is de wijnbouw een manier van leven waaraan de gasten deel kunnen nemen.

Bad Hönningen ligt centraal tussen populaire bezienswaardigheden. Met in het noorden Keulen en Bonn, Koblenz in het zuiden, de Eifel met de Laacher See en de Nürburgring in het westen en in het oosten het Westerwald, zijn alle mogelijkheden beschikbaar.