02.02.2024 | Oorsprong: Touristikverein Haren (Ems) e.V.

Haren - een juweel aan de Ems

Natuurparadijs Emsland
Natuurparadijs Emsland
Wandelen en het Natuurparadijs Emsland | © Naturpark Hümmling

Dompel jezelf onder in de fascinerende wereld van het idyllische stadje Haren an der Ems en ontdek waarom Haren een juweel in het hart van Emsland is.

Historisch erfgoed

Slenter door de geplaveide straten van Haren en raak onder de indruk van de rijke geschiedenis van de stad. Het historische stadsbeeld wordt weerspiegeld in de liefdevol gerestaureerde vakwerkhuizen, die getuigen van een bewogen verleden. Bezoek het plaatselijke historisch museum voor een fascinerend inzicht in de geschiedenis van de regio.

Eemsdijk promenade

De schilderachtige promenade langs de Emsdijk nodigt uit tot een ontspannen wandeling. Geniet van de frisse lucht en het uitzicht op de voorbijvarende boten. De oeverpromenade is de perfecte plek om er even helemaal uit te zijn, de natuur te beleven en tot rust te komen.

Natuurparadijs Emsland

Haren ligt in de adembenemende natuur van Emsland. Maak fietstochten over de goed aangelegde fietspaden en ontdek de groene omgeving. Het nabijgelegen natuurpark Hasetal biedt tal van mogelijkheden voor buitenactiviteiten en is een paradijs voor natuurliefhebbers.

Fietsen en het Natuurpark Hümmling - © Naturpark Hümmling
Fietsen en het Natuurpark Hümmling | © Naturpark Hümmling

Evenementen en festivals

Haren is levendig en gastvrij, wat wordt weerspiegeld in de vele evenementen en festivals die het hele jaar door plaatsvinden. Of het nu gaat om traditionele volksfeesten, culturele evenementen of gezellige markten - hier is altijd wel iets te beleven.

Culinair genieten

Ontdek de veelzijdige culinaire scene van Haren. Van traditionele streekgerechten tot internationale specialiteiten - de plaatselijke restaurants en cafés verwennen je smaakpapillen en nodigen je uit om te blijven hangen.

Ervaar gastvrijheid

De warme gastvrijheid van de inwoners van Haren zal uw verblijf onvergetelijk maken. Ervaar de ontspannen sfeer en vriendelijkheid die deze stad te bieden heeft.

Haren (Ems) - een stad die traditie en moderniteit combineert om bezoekers een onvergetelijke ervaring te bieden. Dompel jezelf onder in de diversiteit van deze uitnodigende stad en laat je betoveren door haar charme.