Baden-Württemberg

Inspiratie voor uw droomvakantie en bewogen vakantie in Baden-Württemberg

In het zuidwesten van Duitsland ligt de romantische deelstaat Baden-Württemberg met zijn hoofdstad Stuttgart. Het gevarieerde landschap van de staat zal u inspireren. Of het nu gaat om het Zwarte Woud of de Rijnvlakte, het Bodenmeer of de Schwäbische Alb, Baden-Württemberg heeft de reiziger veel te bieden. Gezellige dorpjes, diepe bossen en prachtige merenlandschappen kenmerken de deelstaat. Maar niet alleen natuurliefhebbers komen hier aan hun trekken; ook cultuur en traditie staan in Baden-Württemberg hoog in het vaandel. Geniet van de hartelijkheid van de mensen en laat u verwennen met typische specialiteiten zoals spaetzle, Schwarzwälder ham en Badense wijn. Beleef een unieke culinaire reis. Tambiente maakt het u gemakkelijk om de juiste vakantiebestemming in Baden-Württemberg te kiezen.

Wandelen in Baden-Württemberg

Baden-Württemberg is een paradijs voor wandelaars. Aan het idyllische Bodenmeer kunt u de natuur in al haar glorie bewonderen. Adembenemende uitzichten en meer dan 35 hoogwaardige wandelpaden wachten hier op u. Goed bewegwijzerde wandelroutes leiden u langs sprookjeskastelen, betoverende meren en weidse weidelandschappen. In de prachtige Allgäu kunt u een gezinswandeling maken en de schoonheid van het landschap op u in laten werken. Talrijke themaroutes en natuurontdekkingspaden wachten hier ook op u. In het Monbachtal kunt u zich ontspannen bij de kleine waterval en genieten van de wilde en romantische natuur van het Zwarte Woud.

Fietsen in Baden-Württemberg

Als u uw fiets mee wilt nemen op vakantie om zoveel mogelijk van de omgeving te ontdekken, dan is Baden-Württemberg de juiste bestemming. Een charmante tocht rond het Bodenmeer zal u inspireren. Hier wachten u tal van culturele hoogtepunten, zoals het Zeppelinmuseum in Friedrichshafen, en u kunt het eiland Mainau ook op de fiets verkennen. De populaire Rijnfietsroute voert u door middeleeuwse stadjes en het idyllische Markgräflerland. De Donau-Bodensee-fietsroute biedt u een prachtig uitzicht op het Alpenpanorama en voert u door het heuvelachtige landschap.

Gezinsvakantie in Baden-Württemberg

Als u met kinderen op reis gaat in de mooiste tijd van het jaar, vindt u in Baden-Württemberg de perfecte bestemming voor de kleintjes. Bezoek het beroemde Europa-Park met zijn spannende attracties en magische waterwereld. Ook voor uw lichamelijk welzijn wordt hier goed gezorgd. In het populaire Schwaben-Park kunt u aan vele evenementen deelnemen, terwijl de kinderen zich vermaken in "Hummel Brummel" en het reuzenrad. Ook een bezoek aan het natuurreservaat Tripsdrill mag u niet missen. Als u natuur met spel en plezier wilt combineren, zult u de ligging van het park dicht bij de natuur zeker waarderen. De kinderboerderij en het wildparadijs zijn precies goed voor de kleintjes.

Wat eet je in Baden-Württemberg?

Spannende steden in Baden-Württemberg

Niet alleen de deelstaathoofdstad Stuttgart is een bezoek waard, ook steden als Heidelberg, Ulm en Ravensburg in Baden-Württemberg mag u niet overslaan. Geniet van het uitzicht op de imposante Minster van Ulm of bezoek het Donauschwabische Zentralmuseum van de stad. In Ravensburg kunt u deelnemen aan een spannende rondleiding door de stad of op eigen gelegenheid een historische wandeling maken. Ook steden als Konstanz en Karlsruhe zijn niet te missen.

Een wellnessweekend in Baden-Württemberg

Met het Vakantiekompas vakantietijdschrift vindt u de perfecte bestemming voor u in Baden-Württemberg. Als u een ontspannend weekend in de staat wilt doorbrengen, wacht u een verscheidenheid aan pittoreske kuuroorden en geneeskrachtige badplaatsen. Of het nu gaat om fitness en massages in de Allgäu of een romantisch diner bij kaarslicht in het Zwarte Woud, in Baden-Württemberg kunt u bijkomen van de stress van alledag.

Geschikte catalogi voor een vakantie in Baden-Württemberg

Baden-Württemberg

Liebliches Taubertal Vakantiemagazine

Liebliches Taubertal Vakantiemagazine

Baden-Württemberg

Tannengeflüster in het noordelijke Zwarte Woud

Vakantie Zwarte Woud

Zwarte Woud

Vakantiemagazine Bad Peterstal-Griesbach

Vakantiemagazine Bad Peterstal-Griesbach

Zwarte Woud

Vierkante stad Mannheim

Vierkante stad Mannheim

Konstanz - Journal

Konstanz - Journal

Bodensee

Thermenkaart Baden-Württemberg

Thermenkaart Baden-Württemberg

Bad Wimpfen & Gundelsheim

Bad Wimpfen & Gundelsheim