Beieren

Ontdek Beieren met Vakantiekompas

De veelzijdige Duitse deelstaat Beieren nodigt reizigers uit voor een bewogen vakantie. In Beieren is alles mogelijk en als u een vakantiebestemming zoekt die u dichter bij de natuur en de geschiedenis van de deelstaat brengt, dan doet u er goed aan gebruik te maken van het Vakantiekompas. De zuidelijke deelstaat maakt indruk met zijn unieke natuur en talrijke activiteiten. Beieren staat niet alleen bekend om zijn culinaire hoogstandjes, u kunt in het betoverende Beieren ook terecht voor sport en plezier.

Wandelen in Beieren

Het wandelparadijs Beieren maakt indruk met spannende routes. Geniet van een rondleiding door de Wildbachklamm. Het Wimbachtal ligt ingebed tussen de Watzmann en de Hochkalter. Hier kunt u genieten van een fantastisch uitzicht over de Beierse bergen. Vergeet je wandelschoenen niet thuis. Een excursie door de Beierse Voor-Alpen is ook de moeite waard. De bergketen met de Krottenkopf nodigt uit tot spannende wandelingen. Prachtige bergtochten, donderende watervallen en glinsterende merenlandschappen wachten op u tijdens uw tochten. De Vrijstaat heeft meer dan 200 meren te bieden.

Sportief en actief in Beieren

Beieren is ook een geweldige plek voor fietsers. Als u tijdens uw vakantie niet zonder uw fiets wilt, moet u langs het Donau-fietspad fietsen. Hij voert u door de prachtige Donauvallei en is ongeveer 43 kilometer lang. Kronkelende rivierlopen, schilderachtige dorpjes en culinaire hoogstandjes vergezellen u op uw spannende fietstochten. De populaire Regnitz-fietsroute voert u door het Steigerwald en ook door de steden Neurenberg, Fürth en Erlangen. Hier kunt u historische sluizen bewonderen en ontspannen in de prachtige natuur.

Met de familie naar Beieren

Zelfs de kleintjes komen in Beieren aan hun trekken. In het Bayernpark wachten meer dan 80 attracties erop door kinderen ontdekt te worden. Hier kunt u zich met uw gezin uitleven op de langste wildwaterbaan van Duitsland. In Skyline Park kunt u wilde golven en achtbanen berijden. Ongeveer 60 attracties maken van uw vakantie een opwindende ervaring. En als het weer niet meewerkt, is een uitstapje naar de Bavaria Filmstadt ook de moeite waard. Neem een kijkje achter de schermen en ga mee met een rondleiding door de filmstad.

Wat eet je in Beieren?

Ontdek de steden van Beieren

Steden als München en Neurenberg nodigen u uit om momenten vol avontuur te beleven. Middeleeuwse oude steden, prachtige torens en vestingmuren wachten op u in Neurenberg en München nodigt u uit voor een stadswandeling. Musea, kerken en kapellen kenmerken de grote steden. Een omweg naar de Engelse Tuin in München is ook de moeite waard. Of het nu Augsburg, Rosenheim of Regensburg is, liefhebbers van geschiedenis en cultuur komen in de steden van Beieren niets te kort. Ook het beroemde Oktoberfest is een bezoek waard.

Geschikte catalogi voor een vakantie in Beieren

Beieren

Bayreuth Vakantie

Bayreuth Vakantie

Beieren

Vakantie catalogus Vakantie in Spessart en Lohr am Main

Lohr a. Main Vakantie

Beieren

Zakgids Vijf Rivieren Fietsroute

Zakgids Vijf Rivieren Fietsroute

Beieren

Inzell vakantiemagazine

Inzell vakantiemagazine

Beieren

UNESCO-werelderfgoed Regensburg

UNESCO-werelderfgoed Regensburg

Beieren

Brochure Radel-los met fietstochten in de regio Dillinger Land

Brochure Radel-los Dillinger Land

Donau

Ontdek Churfranken

Ontdek Churfranken

Churfranken

Vakantie Waginger See

Vakantie Waginger See

Chiemsee

Coburg Guide

Coburg Guide

Franken

Beieren voor wellness

Als u tijdens uw vakantie iets voor uw gezondheid wilt doen, dan zal een wellnessreis u zeker bevallen. Of het nu gaat om yoga, massages of zwemmen in kristalheldere meren, in Beieren kunt u de stress van alledag even vergeten. Of het nu voor een weekend is of voor een langere periode, sauna, fitnessruimtes en thermale baden zorgen voor rust en ontspanning. En na vele ontspannende uren kunt u zich laten verwennen met heerlijke lekkernijen. In de schilderachtige Bodensee-regio of in Opper-Beieren kunt u uw ziel nog laten bengelen. Ontdek de mooiste kanten van de Vrijstaat met het Vakantiekompas vakantiemagazine.