07.02.2024 | Oorsprong: Tourist-Information Willingen

Actieve outdoor-mogelijkheden voor het hele gezin: Willingen in het Sauerland

De grootste skischans ter wereld, Duitslands grootste buitenbeurs op het gebied van mountainbikes, de langste en modernste skilift van de deelstaat Hessen, het hoogst gelegen uitkijkpunt in het noordwesten van Duitsland, sinds kort de langste hangbrug van Duitsland en binnen afzienbare tijd ook het grootste net aan Trailparken in Europa. De opeenstapeling van superlatieven, die Willingen in het oosten van het Sauerland in de loop der jaren verzameld heeft, is indrukwekkend. Het bewijst de kwaliteit en veelzijdigheid van deze vakantiebestemming. Willingen heeft veel gezichten en weet steeds weer te verrassen.

Willingen overtuigt ieder seizoen

De doelstelling van Willingen om “een levendige outdoor-gemeente in het Sauerland voor het hele gezin te zijn” staat niet alleen op papier, maar is overal in de praktijk te zien en te genieten. Het is namelijk een van de leidende wandelbestemmingen in de Duitse middelgebergten, een hotspot voor mountainbikers en wintersporters. Je kunt er genieten van de natuur, de streek biedt ontspanning voor lichaam en geest, is vanwege zijn bijzondere klimaat een officieel erkend kuuroord en tevens een Kneippheilbad. Anderzijds is er het gezellige verblijf in perfecte bars en restaurants in de gemeente. Willingen is ook in de hele wereld bekend als de jaarlijkse stop van het Vierschansentoernooi en als ontmoetingsplaats van de Europese mountainbikes-scene. Daarnaast is er een veelvoud aan vrijetijdsattracties, zoals die praktisch geen enkele vakantiebestemming kan tonen. Dit alles maakt Willingen tot een trendy bestemming voor vakanties en uitstapjes, zelfs tot een van de meest populaire vakantiebestemmingen in de Duitse middelgebergten.

Infopakket Willingen

Infopakket Willingen

Sauerland

Breng veel tijd buiten door, geniet van de natuur, haal frisse lucht en wees actief. Willingen biedt allerlei mogelijkheden om te wandelen, fietsen en skiën en vormt met zijn prachtige landschap de perfecte omgeving. Willingen is de stad met het grootste vrijetijdsaanbod in het Sauerland. Prachtige natuur, veelzijdige outdoorbelevenissen, plezier en afwisseling voor het hele gezin: hier is voor elk wat wils.

Zin in nieuwe Lagunen-avonturenbad

En de verdere ontwikkeling is in volle gang. Voortdurend wordt er in Willingen geïnvesteerd. Zo is het nieuwe Lagunen-avonturenbad eind van 2023 klaar. Het onderstreept het karakter van het kuuroord Willingen en is een volgend aantrekkingspunt voor gezinnen met kinderen en degenen die ontspanning zoeken. Het 40 miljoen euro kostende project ontvangt dan zijn gasten met weidse panoramablikken op de bergwereld, fraai verlichte ruimten, weldadige zoutbaden, Caraïbische warmte, sauna’s, verschillende baden en een groot buitenterrein. Natuurlijke materialen en aardse kleuren slaan de brug tussen de Sauerlandse natuur en de paradijsachtige zeelagune.

Europa’s grootste trailpark-net in uitvoering

Met de “Green Trails” werpt een volgend mega-voornemen zijn schaduw vooruit. Met de deelname van de veertien steden en gemeenten in het district Waldeck-Frankenberg ontstaat een in Europa uniek mountainbike-project. Na de afronding ervan is in dit totale district met zijn 14 gemeenten een ca. 200 km lang net ontstaan van aan elkaar gekoppelde mountainbike-trails, het grootste in Europa. Het gaat daarbij om 14 trailparken met elkaar verbonden door verbindingswegen. De smalle en middel-brede single-trails verlopen overwegend door bossen en kunnen in rondgaande toeren aan elkaar worden gekoppeld. Willingen was en is daarbij de drijvende kracht en met zijn Bikepark en Bike Festival een centraal punt van dit alles. Het eerste Trailpark, aan de Korbacher Eisenberg, is al geopend. In Willingen loopt momenteel een vergunningsprocedure. Als alles volgens plan verloopt, kan in de komende herfst een start worden gemaakt met de bouw van het Trailpark.