23.01.2024 | Oorsprong: Tourismus Stadt Mannheim GmbH

Mannheim stadstours voor het jaar 2024: Ervaar Mannheim op een nieuwe manier op 10 routes

Barok Paleis Mannheim
Barok Paleis Mannheim
Paleis Mannheim is na paleis Versailles het grootste barokke paleiscomplex van Europa. | © Leonhard Niederwimmer auf Pixabay

Voor 2024 heeft Mannheim Tourist Information het aanbod van populaire stadsrondleidingen aanzienlijk uitgebreid. Te voet, met de bus of met de historische tram "Sixty": er worden 10 spannende themaroutes aangeboden. Van januari tot december 2024 kan Mannheim op 188 data authentiek worden verkend met hoogopgeleide gidsen.

Kostuum rondleidingen: Stadsgeschiedenis die je kunt aanraken

De klederdrachtrondleidingen in Mannheim zijn bijzonder populair en worden daarom in 2024 nog vaker aangeboden, met in totaal 18 data op het programma: De "Wandeling met de nachtwacht" brengt de tijd van de keurvorstelijke palts weer tot leven in de verlichte binnenstad. De nieuwe rondleiding "Beulen, heksen, hugenoten" is iets voor echte griezelfans en neemt je mee door de benedenstad en de voormalige ambachtswijk. Je hoort en beleeft merkwaardige feiten over het rechtssysteem, originele Mannheimse misdaadverhalen, gruwelijke verhalen over hekserij in de keurvorstelijke Pfalz, interessante feiten over het Mannheim Experiment en trieste verhalen over het leed dat werd veroorzaakt door de oorlogen en epidemieën die de stad teisterden.

Met de bus of de historische tram "Sixty": de hele stad in één oogopslag

Retro is in - en deze tram is zeker retro: gebouwd in 1963 en "Sixty" gedoopt, is hij onlangs gerestaureerd en nodigt je uit voor een reis door de geschiedenis van Mannheim. Deze uitgebreide stadsrondrit met de historische tram biedt een uitgebreid overzicht van de geschiedenis van Mannheim in de afgelopen vier eeuwen en laat ook historische, oude en nieuwe stadsarchitectuur zien. Een klassieker is terug in het programma: de populaire bustour "Veelzijdig Mannheim". Deze gedetailleerde tour geeft een uitgebreid overzicht van het uitgestrekte stadsgebied en laat de vele verschillende stadsgezichten en milieus van de stad zien.

Graffiti en havenflair: themarondleidingen langs de trendy hotspots van Mannheim

De diversiteit van de themarondleidingen belicht zeer verschillende facetten van de stad. Sinds een aantal jaren transformeren nationale en internationale straatkunstenaars de oppervlakken van de gebouwen in Mannheim in kunstwerken. De Open Urban Art Gallery "Stadt.Wand.Kunst" is te bewonderen tijdens drie rondleidingen met 101 data in 2024: De zeer populaire rondleidingen "Stadt.Wand.Kunst - Streetart in den Quadraten" en "Stadt-Wand-Kunst - Streetart in der Neckarstadt-West" worden aangevuld met een nieuw ontworpen route: "Stadt.Wand.Kunst - Streetart in der Unterstadt & Jungbusch" presenteert de nieuw gecreëerde street art muurschilderingen in de trendy wijken aan de haven en in de westelijke Unterstadt. "Pulsierender Jungbusch" neemt je daarentegen mee door een van de spannendste creatieve hotspots van Duitsland.

Spannende verhalen uit de voormalige arbeidersstad Mannheim worden verteld tijdens de rondleiding "Industriecultuur aan de Handelshaven", die vanaf 2024 ook toegankelijk zal zijn voor het publiek. De route begint in de trendy wijk Jungbusch en leidt langs het water naar een van de belangrijkste binnenhavens van Europa.

Ontdek de stad op een persoonlijke manier van Mannheim - © andreas N auf Pixabay
Ontdek de stad op een persoonlijke manier van Mannheim | © andreas N auf Pixabay

Ontdek de stad op een persoonlijke manier

Alle stadstours kunnen op verzoek ook voor individuele data worden geboekt. Voor soloreizigers, stellen of groepen: Als u Mannheim op andere thema's en data wilt verkennen, kunt u kiezen uit andere rondleidingen zoals "Schatten van architectuur" of "Dochters van Mannheim". De rondleiding "Uitvindersgeest made in Mannheim" neemt je mee naar een wereld van ontdekkingen en innovaties op het gebied van cultuur, technologie en maatschappij die in de stad van de pleinen begonnen.

Voor bezoekers van de stad die liever op eigen houtje op ontdekkingstocht gaan, heeft het Tourist Information Centre ook een reeks voorgestelde rondleidingen door Mannheim met verschillende accenten. Naast deskundig advies wordt er ook gratis informatiemateriaal, actuele insider-tips en de verkoop van boottochten en souvenirs aangeboden. Deelname aan de openbare rondleidingen kost vanaf 13 euro per persoon, vanaf 10 euro voor kinderen tussen 6 en 14 jaar.

Informatie over alle rondleidingen en cadeaubonnen is online te vinden op www.visit-mannheim.de/stadtfuehrungen of ter plaatse in de brochure "Stadsrondleidingen" van de Mannheim Tourist Information.

Vooraf reserveren wordt aanbevolen voor alle stadsrondleidingen. Spontane deelname is alleen mogelijk als er vrije plaatsen beschikbaar zijn.

Vierkante stad Mannheim

Vierkante stad Mannheim

Mannheim, de bruisende stad aan de Rijn en Neckar, is kosmopolitisch, kleurrijk en divers - je kunt je verheugen op barokke bezienswaardigheden en art nouveau naast prachtige parken, eersteklas cultuur en festivals, en een winkel- en gastronomisch paradijs dat uniek is in het zuidwesten van Duitsland.