28.02.2023 | Oorsprong: Rhein-Voreifel Touristik e.V.

Ontdek dromerige kastelen en waterburchten in de Rijn-Voreifel

Kasteel Gudenau
Kasteel Gudenau
Kasteel Gudenau in de Rijn-Voreifel | © Rhein-Voreifel Touristik e.V.

In de Rijn-Voreifel kunt u talrijke spannende kastelen en waterburchten ontdekken. Een ruïne, een statige burcht of een versterkt burchtcomplex: voor elke smaak is er een geschikt gebouw.

In de Rijn-Voreifel zijn bijna alle kastelen in particulier bezit en worden daarom tot op de dag van vandaag particulier bewoond - meestal zelfs door de eigenaren. De belangstelling voor een bezoek aan de kastelen is groot en daarom biedt de Rhein-Voreifel Touristik sinds enkele jaren in samenwerking met de kasteelheren rondleidingen aan in het ene of het andere kasteel. Interessante, spannende en soms verrassende verhalen en legenden omgeven deze historische gebouwen. Als u geïnteresseerd bent in een rondleiding door een kasteel, kunt u de bijbehorende informatiefolder bestellen.

Als u geen genoeg kunt krijgen van kastelen en paleizen, raden wij u aan een fietstocht te plannen langs de Waterkastelenroute. Deze loopt van Bonn naar Aken en biedt 120 kastelen. Fiets door de Eifel, Jülich Börde en de Rijnbaai op de 380 km lange thematische fietsroute. De door de ADFC met 3 sterren bekroonde route voert door veelzijdige landschappen met relatief weinig beklimmingen. Natuurlijke beek- en rivierdalen, agrarische Börde-landschappen en prachtige middelgebergten wachten op u.

Zodat u zich uitsluitend op het fietsen kunt concentreren, loopt de Wasserburgenroute grotendeels over goed onderhouden fietspaden. Rustige, verkeersarme landwegen en boerenpaden en een voortdurende bewegwijzering maken het mogelijk om ontspannen te fietsen. Als u de tocht als meerdaagse tocht wilt doen, is het het gemakkelijkst om in totaal 8 dagetappes te fietsen. Hierbij bieden verschillende etappevarianten diverse en individuele mogelijkheden.

Een flyer over de Wasserburgenroute kunt u bestellen in de onlineshop van de Rhein-Voreifel Touristik op www.rhein-voreifel-touristik.de.

Kasteel Flyer 2023 - Kasteel Flyer 2023 - Rhein-Voreifel Touristik e.V.
Kasteel Flyer 2023 | Rhein-Voreifel Touristik e.V.