16.02.2024 | Oorsprong: Rhein-Voreifel Touristik e.V.

De lente lonkt 2024 in de Rijn-Voreifel

De lente lonkt 2024 in de Rijn-Voreifel
De lente lonkt 2024 in de Rijn-Voreifel
De lente verandert het landschap in de Rijn-Voreifel in een kleurrijke bloemenzee. | © Rhein-Voreifel Touristik e.V.

De lente tovert het landschap in de Rijn-Voreifel om in een kleurrijke bloemenzee en laat de harten van mensen sneller kloppen. De natuur begint een nieuw jaar en de regio verwelkomt de lente met verschillende festivals en evenementen. Het begint in maart in Rheinbach, gevolgd door de Köllenhof in Wachtberg en Meckenheim en fietsevenementen in april en mei 2024 - laten we de lente in gaan.

Lentemarkt in Rheinbach op 17 maart 2024

In Rheinbach kunnen bezoekers zich verheugen op een gevarieerde markt met handgemaakte producten om aan te kleden, te versieren, uit te proberen en cadeau te geven. Talrijke exposanten presenteren hun handwerk en verheugen zich op een heerlijke dag met bezoekers op de Himmeroder Wall.

Voorjaarsmarkt op de Köllenhof in Wachtberg op 21.04.2024

De gemeente Wachtberg trapt de lente in de tweede helft van april af met een kleine markt in het cultureel centrum Köllenhof.

Bloementocht door de plantages - bloemenfestival Meckenheim op 21.04.2024

Geniet van de charme van het platteland tijdens het bloesemfestival in Meckenheim: Duizenden bloeiende fruitbomen hullen het landschap in een zee van bloemen in de lente - appels, aardbeien, kersen en peren rijpen hier in de zomer. De bloesemtocht van dit jaar leidt via verschillende stations naar interessante programmapunten in Meckenheim. De opening van het festival met de bloesemkoningin van Meckenheim vindt om 11.00 uur plaats op het station van Meckenheim.

De regio Rijn-Voreifel staat bekend om zijn uitgebreide fruit- en groenteteelt. - De regio Rijn-Voreifel staat bekend om zijn uitgebreide fruit- en groenteteelt. - © Rhein-Voreifel Touristik e.V.
De regio Rijn-Voreifel staat bekend om zijn uitgebreide fruit- en groenteteelt. | © Rhein-Voreifel Touristik e.V.
Druk kaart Rijnlandse Appelroute

Druk kaart Rijnlandse Appelroute

Rijn-Voreifel

De Rijnlandse Appelroute voert de fietsers langs 124 kilometer bloeiende boomgaarden, kleurrijke groentevelden en regionale boerderijwinkels door de grootste fruit- en groenteteeltregio van Noordrijn-Westfalen rond de voormalige hoofdstad van de Bondsrepubliek Bonn.

Voorjaarsontwaken in de uitlopers - fietstocht naar de regionale schatten op 28.04.2024

Nergens ontwaakt de lente zo mooi als in de uitlopers. Naast de prachtige natuur kun je ook genieten van talrijke regionale producten. De tocht zit vol plezier, lekkernijen en spannende inzichten voor jong en oud. Je fietst ongeveer 30 kilometer langs verschillende Bornheimse bedrijven. De ADFC biedt een rondleiding aan.

"Alfter in beweging" in het voorjaar - ontdekken en genieten op de fiets op 5 mei 2024

Het afwisselende cultuurlandschap is inspirerend en de beste manier om de gastvrijheid van de partnerbedrijven te ervaren, die ook dit jaar weer een aantrekkelijk programma hebben samengesteld voor jong en oud om te ontdekken en te genieten, is op de fiets. De route voert fietsliefhebbers over verkeersarme paden door de dorpen van Alfter.

Meer informatie over de evenementen is te vinden op de website van Rhein-Voreifel Touristik e.V. op www.rhein-voreifel-touristik.de en op de websites van de betreffende gemeenten.