27.10.2023 | Oorsprong: Stadtinformatie Bad Honnef

Uitje aan de Rijn en in het Zevengebergte

Bad Honnef
Bad Honnef
Uitzicht op de Rijn vanaf Drachenfels | © Stadt Bad Honnef

Ludwig van Beethoven, Konrad Adenauer en Willy Brand hielden van het gebied rond Bonn en het Zevengeberte. Bad Honnef, vroeger het recreatieoord van gekroonde hoofden, is nu een geslaagde mix van natuur, cultuur en levensvreugde. Of het nu gaat om recreatie op het eiland Grafenwerth, culturele evenementen in het prachtige Kursaal, wandelingen in het Zevengeberte met prachtig uitzicht op het Rijndal of een bezoek aan "Old Man" Konrad Adenauer in Rhöndorf - u zult zich niet snel vervelen. Als u terugkomt van uw excursies, kunt u in een groot aantal restaurants een hapje eten, en het pittoreske stadscentrum is een geweldige plek om rond te wandelen.

Ben je graag actief? Naast de Rheinsteig-etappes leiden diverse wandelroutes door het natuurpark Zevengeberte door loof- en naaldbossen en naar de toppen van het Siebengebirge. Als u liever op de fiets stapt, kunt u op de Rijnfietsroute het afwisselende Rijnlandschap verkennen. In zuidelijke of noordelijke richting volgt de route bijna altijd het water over goed onderhouden fietspaden met stopplaatsen aan de oevers. Maar het heuvelachtige achterland is ook ideaal voor uitdagende fietstochten in de natuur.

Zin in cultuur? De parel van de stad is het Kurhaus, gebouwd in 1907, dat vroeger het centrum van het kuuroord was en nu een prestigieuze evenementenlocatie is. De traditionele stadsfeesten, zoals de schilderachtige Martinimarkt in het centrum, maken het plaatje compleet. Nieuwsgierig? Ga met ons mee en geniet van een "time out aan de Rijn".

Vakantie Bad Honnef

Vakantie Bad Honnef

Zevengebergte

Bad Honnef heeft zijn bezoekers veel te bieden: de Rijn met fiets- en wandelpaden en boottochten, het Rijneiland Grafenwerth met zijn recreatiebad, het Siebengebirge met zijn wandelpaden. Actief, met kinderen, volledig ontspannen of geïnteresseerd in cultuur - de regio rond Bad Honnef heeft voor bijna elke wens de juiste belevenis.