04.03.2024 | Oorsprong: Kur- & GästeService Bad Füssing

Bad Füssing Actieve Weken 2024: Fit en gezond de lente in

Bad Füssing Active Weeks 2024
Bad Füssing Active Weeks 2024
Direct in het kuurpark wachten de bezoekers ook bijzondere natuurbelevenissen - met wellness- en ontspanningshoogtepunten zoals yoga in de open lucht. | © Kur- & GästeService Bad Füssing/Leonie Lorenz

Van 22 april tot 31 mei 2024 zal Bad Füssing bezoekers verblijden met een verscheidenheid aan gezondheids- en activiteitenprogramma's voor iedereen die van gezond bewegen houdt. De "actieve weken" slaan een brug tussen het kuuroord en de natuur, tussen fietsen en wandelen, tussen therapie en plezier, tussen actief zijn en ontspannen. Ook jij kunt actief iets doen voor je gezondheid - en meedoen.

"Met de actieve weken van dit jaar in Bad Füssing creëert Kur- & GästeService meer dan 50 speciale mogelijkheden om je onder te dompelen in de wereld van gezondheid en biedt tegelijkertijd de beste voorwaarden om je goede voornemens en de weg naar een gezonder en actiever leven in de praktijk te brengen", zegt Spa & Tourism Manager Daniela Leipelt. "We zouden het geweldig vinden als veel vakantiegasten, dagjesmensen in de regio en ook veel inwoners van Bad Füssing zich aangesproken voelen en ook dit jaar weer meedoen." Het idee achter de serie, die in 2022 voor het eerst in het leven werd geroepen, beschrijft ze als volgt: "Met deze 'actieve programmapunten' willen we iedereen uitnodigen om mee te doen en het plezier en de levensvreugde van gezond bewegen en ontspannen over te brengen - en het vooral mogelijk maken om dit in groepsverband en dus in gemeenschap met anderen te beleven", aldus Daniela Leipelt.

Dit zijn de speerpunten van de ActiveWeeks 2024

Laat je blik dwalen over de uitgestrektheid van de Niederösterreich, doe nieuwe energie op tijdens een meditatieve wandeling (22 april), ga "zingen en klinken" in het bos (27 april) of combineer de Oosterse ontspanningskunst met de Niederösterreichse natuur tot een onvergetelijke totaalbelevenis. Direct in het kuurpark wachten de bezoekers ook bijzondere natuurbelevenissen - met wellness- en ontspanningshoogtepunten zoals yoga in de open lucht.

Wandelen met de burgemeesters

Maak gebruik van een van de vele mogelijkheden om de omgeving van Bad Füssing te herontdekken en te beleven, bijvoorbeeld met de "Drent&Herent" voorjaarswandelingen. Bijzonder hoogtepunt: de inclusieve tocht "Wandelen & praten met de burgemeesters" onder het motto "Wandelen voor iedereen" op Hemelvaartsdag (9 mei 2024) om 13.15 uur; start is bij de bushalte van de katholieke kerk (aanmelden vóór 8 mei 2024 op www.badfuessing.com/wanderwoche).

Open dagen bij het kuuroord van 12 tot 17 mei 2024

Deze week heb je de kans om de tuinmannen van Bad Füssing aan het werk te zien: Op de dagen van de open kuurkwekerij (12 t/m 17 mei 2024) vinden bijna elke dag rondleidingen plaats, zodat je een kijkje achter de schermen kunt nemen in de unieke bloeiende beleveniswereld van Bad Füssing met 200 verschillende bloemsoorten en meer dan 150.000 zomerbloemen - inclusief deskundige tips voor je eigen tuin. In de unieke ambiance van de tuin en kassen van Bad Füssing kun je spannende lezingen meemaken - zoals "Wijsheid in sprookjes: Rapunzel - van de bloei van het leven", voorgelezen door Horst Putz, germanist uit Wenen en kerkbestuurder en pastoor Norbert Stapfer, Evangelisch-Lutherse parochie Bad Füssing (14 mei, 15 uur).

Open zondag met gast- en familiefietsdag op 26 mei en fietstochten met de cursuspastores

Verschillende e-bike- en fietstochten bieden de perfecte kennismaking met een vakantie op twee wielen. In Bad Füssing is de samenwerking tussen de Kur- & GästeService en de plaatselijke kerken erg belangrijk. Op het programma staan daarom de al lang bestaande kerkfietstocht met kerkbestuurder en pastor Norbert Stapfer, Evangelisch-Lutherse parochie Bad Füssing (15 mei), en de nieuw bedachte RadKapellenTour met pastoraal adviseur en kapelaan Maria-Anna Müller, Katholieke parochiekerk Bad Füssing (29 mei). Er zijn ook e-biketochten naar Schärding in Oostenrijk (29 april, 27 mei). Vakantiegangers, dagjesmensen en de plaatselijke bevolking zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de fietstocht en de gast- en gezinsfietsdag op de open zondag van het kuuroord en de handelsvereniging van Bad Füssing op 26 mei 2024.

Een "gezond bad" in het bos

Buiten zijn, de sfeer van parken en bossen opsnuiven en naar de stilte luisteren werkt kalmerend en helpt je sneller te regenereren. Het is bewezen dat je onderdompelen in het bos goed is voor je gezondheid. Tijdens de actieve weken biedt Bad Füssing vele mogelijkheden voor een ontspannend "bosbad" in het gecertificeerde kuuroord & helende bos en nog veel meer - van een mindfulness wandeling met een bostherapeut tot autogene training in de natuur en een bosbad gevolgd door een saunabeurt ("bosbad ontmoet sauna").

Alle informatie, data, tijden en eventuele kostenbijdragen zijn te vinden op: www.badfuessing.com/aktivwochen