20.03.2024 | Oorsprong: Kur- & GästeService Bad Füssing

Voorjaarsontwaken 2024 in Bad Füssing

Thermengenot met helende werking en Bad Füssing
Thermengenot met helende werking en Bad Füssing
In ongeveer de helft van de 100 zwembaden kun je genieten van de eerste zonnestralen in het warme water onder de open hemel. | © Kur- & GästeService Bad Füssing/Leonie Lorenz

Rustgevende ontspanning en een time-out met activiteiten in Duitslands populairste bestemming voor kuurvakanties

Genezend thermaal water als natuurlijk "feel-good-medicijn" voor het lichaam, miljoenen bloemen als bloeiende balsem voor ziel en hart, heerlijk fietsen en wandelen door de herontwakende natuur over meer dan 400 kilometer. "Haal diep adem in de schaduw van het eerste malse groen van grote bomen in het gecertificeerde kuur- en geneeskrachtige bos: een verblijf in Bad Füssing in het Beierse Thermenland, de nummer één gezondheidsvakantiebestemming in Duitsland, is een rustgevende antistresskuur voor alle zintuigen, vooral nu in de lente.

Thermengenot met helende werking

Het thermale water, dat meer dan 80 jaar geleden werd ontdekt als een natuurlijke, genezende schat en met een temperatuur van 56 graden uit een diepte van 1000 meter omhoog borrelt, is een topprioriteit voor vakantiegasten in Bad Füssing. De drie thermen - Therme Eins, Europa Therme en Johannesbad Therme - openen een unieke belevingswereld met ongeveer 12.000 vierkante meter water. In ongeveer de helft van de 100 baden kun je onder de blote hemel genieten van de eerste zonnestralen in het behaaglijk warme water.

"Bloesemtherapie' in het kuurpark

Bad Füssing is een kuuroord omgeven door groen en veel gasten beschouwen de parken en tuinen als een van de mooiste van Beieren. Bloemententoonstellingen of geurige medicinale kruidentuinen, steen- of rozentuinen, beeldententoonstellingen, rustige ontspanningshoekjes onder koele bomen, vijverlandschappen of klaterende fonteinen, omlijst door arcades met een kasteeltuinsfeer wachten erop om ontdekt te worden. Alleen al 80.000 tulpenbloesems en 140 verschillende soorten tulpen zijn een lust voor het oog en het hart van de bezoekers. Vooral in het voorjaar is Bad Füssing een genot voor alle zintuigen met zijn "bloesemtherapie" en een paradijselijke omgeving te midden van ongerepte natuur en idyllische rivierweiden.

Bosbaden en Bad Füssing - Met de certificering van zijn spa en helende bos heeft Europa's kuuroord met het hoogste aantal overnachtingen ook een andere bron van gezondheid aangeboord. - © Kur- & GästeService Bad Füssing/Leonie Lorenz
Met de certificering van zijn spa en helende bos heeft Europa's kuuroord met het hoogste aantal overnachtingen ook een andere bron van gezondheid aangeboord. | © Kur- & GästeService Bad Füssing/Leonie Lorenz

"Bosbaden" voor de ziel

Met de certificering van zijn spa en helende bos heeft Europa's kuuroord met het hoogste aantal overnachtingen ook een andere "bron van gezondheid" aangeboord. Frisgroen gebladerte, het geritsel van bladeren en de geur van dennennaalden: Een wandeling in het bos is goed voor lichaam en geest. Hier kun je nieuwe energie opdoen en even ontsnappen aan het leven van alledag. Onder de professionele begeleiding en persoonlijke zorg van geschoolde bostherapeuten en trainers wordt het kuur- en geneeskrachtige bos een nieuwe therapieruimte die genieten in de natuur en gezondheid prachtig combineert tot een unieke totaalervaring voor alle zintuigen.

Bad Füssing actieve weken 2024

In april en mei biedt Bad Füssing zijn gasten opnieuw een speciaal "lentehoogtepunt": de Bad Füssing actieve weken. Ze bieden een breed scala aan mogelijkheden om je onder te dompelen in de wereld van gezondheid en bieden tegelijkertijd de beste voorwaarden om goede voornemens en de weg naar een gezonder en actiever leven in de praktijk te brengen. De ActiveWeeks zijn ontworpen om de kloof te overbruggen tussen spa en natuur, tussen therapie en plezier, tussen actief zijn en ontspannen en vooral om deze gezondheidsprogramma's in het gezelschap van anderen te beleven en ideeën uit te wisselen. Of het nu gaat om yoga in de buitenlucht, de bijzondere combinatie van baden in het bos gevolgd door een saunabeurt of een meditatieve wandeling: meer dan 50 evenementen tussen 22 april en 31 mei nodigen je uit om Bad Füssing te herontdekken of voor het eerst te ontdekken.

Alle informatie op www.badfuessing.com/aktivwochen.