14.02.2024 | Oorsprong: Kur und Tourismus GmbH Bad Peterstal-Griesbach

Bad Peterstal-Griesbach onderscheiden als gezinsvriendelijk

Bad Peterstal-Griesbach onderscheiden als gezinsvriendelijk
Geniet van tijd met het gezin, bijvoorbeeld tijdens de ontdekkingstocht van het stalkingpad | © Black Forest Collective

Met het familievakantiecertificaat biedt Bad Peterstal-Griesbach een breed scala aan activiteiten voor het hele gezin. Naast gezinsvriendelijke gastheren en wandelpaden die geschikt zijn voor kinderen, is er genoeg te beleven.

Het Survi kamp en het Himmelsterrassen trekkingkamp bieden twee fascinerende attracties voor gezinnen in Bad Peterstal-Griesbach. Van vuur maken zonder aansteker of lucifers tot boogschieten, water filteren en oriëntatiespelletjes in het bos, er zijn allerlei uitdagingen die je samen met het gezin kunt aangaan. Voeg daar een overnachting in het Himmelsterrassen trekkingkamp aan toe en je gezinsvakantie is compleet. Midden in het bos kun je de natuur op een onvergetelijke manier beleven.

Met de explorer waistcoats kunnen de kleintjes een spannende tocht maken over het hertenpad. Twaalf levensgrote bos- en waterdieren zijn langs het pad verstopt, wachtend om ontdekt te worden. Met behulp van een kompas, vergrootglas en vele andere gebruiksvoorwerpen in het gilet kan het bos op een heel eigen manier worden verkend. Als je er dan nog niet genoeg van hebt, kun je op sprookjesspeurtocht gaan. Er zijn verschillende puzzels om op te lossen, die een cijfercode opleveren waarmee je de schatkist in het toeristeninformatiecentrum kunt openen. Tijdens hun verblijf in Bad Peterstal-Griesbach kunnen gezinnen niet alleen spannende avonturen verwachten, maar ook momenten vol plezier, gelach en tijd samen.

Vakantiemagazine Bad Peterstal-Griesbach

Vakantiemagazine Bad Peterstal-Griesbach

Zwarte Woud

Genesteld in de diepe dalen van het Zwarte Woud, doorkruist door de Wilde Rench, ligt de idyllische nationale parkgemeente Bad Peterstal-Griesbach op ongeveer 400m boven de zeespiegel. Het kuuroord werd beroemd om zijn drie minerale bronnen en staat tegenwoordig voor uitstekende wandelvakanties en gezinsvriendelijke aanbiedingen. De premium wandelroutes Himmelssteig, Schwarzwaldsteig, Teufelskanzelsteig en Wiesensteig en de premium wandelroute Panoramawegle staan bovenaan de lijst. Ontdek de uitgestrekte bossen van het Zwarte Woud, verborgen weidedalen met prachtige fruitboomweiden, machtige rotsen en stille meren tijdens het wandelen op de vele natuurpaden.