08.11.2023 | Oorsprong: Tourismus GmbH Nördlicher Schwarzwald

Belevenissen zonder grenzen in het noordelijke Zwarte Woud

Noordelijke Zwarte Woud
Noordelijke Zwarte Woud
Zwarte Woud voor ontdekkingsreizigers | © Tourismus GmbH Nördlicher Schwarzald / Alexander Kijak

Het noordelijke Zwarte Woud ligt middenin het Natuurpark Schwarzwald Mitte/Nord in Duitslands bekendste vakantieregio - het Zwarte Woud. Voor 62% bedekt met bos draagt de regio meer dan het landelijke gemiddelde aan bos bij. Meer dan 10% van de oppervlakte aan bos is bijzonder beschermd. Bezoekers kunnen hier in de zogeheten Bannwälder - volledig beschermde bossen - een adembenemend en onaangetast landschap met bergen en dalen. Spectaculair zijn de ervaringen die de gasten op het op 40 m hoogte gelegen Bboomkroonpad opdoen.

Maar ons noordelijke Zwarte Woud is niet alleen een bebost gebied. Het is meer een traditioneel, levendig landschap met een eigen geschiedenis, eigen gewoonten en een eigen karakter. Bij ons gaan natuur en cultuur hand in hand. Ons Schäferlauf- of Flößerfeest zijn geweldige evenementen die u een beeld geven van deze geschiedenis. Tijdens de herdersrace of tijdens het schapenhoedenleren de gasten veel over de geschiedenis, maar ook over hoe men tegenwoordig met dit culturele bezit omgaat.

Bovendien zijn onze vakwerksteden iets heel bijzonders. Met tal van kleine winkeltjes bieden ze tijdens een lange wandeling door de stadveel momenten voor het maken van foto´s. Het noordelijke Zwarte Woud zit vol met avontuur en veMen kan hier ook heel gevarieerd overnachten. In een herderswagen, op een huttencamping of campingplaats of in het hotel: er is voldoende rustgevende accomodatie te vinden.rrassingen.

Tannengeflüster in het noordelijke Zwarte Woud

Vakantie Zwarte Woud

Zwarte Woud

Onze wandelpaden midden in ons unieke landschap bieden vakantiegangers het op twee na grootste natuurpark van Duitsland.