30.03.2021 | Oorsprong: Tourist-Information Waginger See c/o djd deutsche journalisten dienste GmbH & Co. KG

Bosbaden aan het Wagingenmeer

De Waginger See in het noordoosten van de Chiemgau
De Waginger See in het noordoosten van de Chiemgau
De Waginger See in het noordoosten van de Chiemgau | © Makalu auf Pixabay

In de Rupertiwinkel kan men de helende kracht van de natuur herontdekken

Het frisse groen van de weiden, de kruidige lucht van het bos en de weidse uitzichten over glinsterende wateroppervlakken zijn balsem voor lichaam, geest en ziel. Er zijn plaatsen zoals het Opper-Beierse gebied rond het Wagingermeer die het gemakkelijk maken om nieuwe energie op te doen. Dat wordt ook bevestigd door ski-raceprof Pepi Ferstl, die in 2019 de Super-G op de legendarische Streif won en hier in het noordoosten van de Chiemgau woont. Een van zijn persoonlijke krachtplekken is boven Tettenhausen. "Het uitzicht van daar over dit prachtige merenlandschap vervult me met totale rust en centreert me," onthult hij. Alledaagse gestresste mensen kunnen de krachtgevende werking van de natuur in de Rupertiwinkel op verschillende manieren ervaren, niet alleen tijdens yoga in de openlucht aan het meer met uitzicht op de Chiemgauer en Berchtesgadener Alpen.

Wandelen met klankschaal en lama

Bosbaden stelt u in staat de vertragende en helende werking van de natuur aan den lijve te ondervinden. - Bosbaden stelt u in staat de vertragende en helende werking van de natuur aan den lijve te ondervinden. - © pics_kartub auf Pixabay
Bosbaden stelt u in staat de vertragende en helende werking van de natuur aan den lijve te ondervinden. | © pics_kartub auf Pixabay

Vooral tijdens het bosbaden met natuur- en landschapsgids Christa Wichtlhuber leren belangstellenden hoe ze de veelzijdige zintuiglijke indrukken in het bos aandachtig kunnen oproepen en zo gebruik kunnen maken van de vertragende en helende werking ervan. De combinatie van een bewuste beleving van de natuur en de zintuigen wordt ook beloofd door de meditatieve wandeling met Claudia Huber, die verschillende klankschalen in haar bagage heeft en ze zal gebruiken om het bos te laten weerklinken. Het doel van de stille tocht is de kleine devotiekapel Maria Tann, waar eeuwen geleden een dennenboom cultureel werd vereerd vanwege zijn vermeende wonderbaarlijke krachten. Op www.waginger-see.de vindt u meer informatie over dit en de vele andere "kleine avonturen", waaronder de lama- en kruidenwandelingen, die ook de kleine vakantiegangers op een spannende manier dichter bij de diepten van de natuur brengen.

Vakantie Waginger See

Vakantie Waginger See

Chiemsee

Tegen de imposante achtergrond van de Berchtesgadener Alpen ligt, ingebed in een zacht glooiend heuvellandschap, de Waginger See.

Van de Bio-Michi naar de plaat

Zoals bekend worden lichaam en ziel ook bijeengehouden door goed voedsel. Daarom speelt culinair genieten rond de Wagingener See net zo'n belangrijke rol als het bewust omgaan met de natuur en haar producten. In de door de staat erkende eco-modelregio zijn er kleine producenten, zoals de groentetelers Michael Steinmaßl, bekend als "Bio-Michi", en Thomas Reese van de Huberhof, die zich bekommeren om biodiversiteit, bodemvruchtbaarheid en dierenwelzijn.

Op de Huberhof grazen niet alleen Pinzgauer runderen, maar ook de met uitsterven bedreigde Schwäbisch-Hällisches Landschwein. En zo belanden veel regionaal geproduceerde producten - waaronder Waginger See Kas, gemaakt van de melk van biologische boeren - zonder omwegen rechtstreeks in de keukens van plaatselijke restauranthouders.