13.07.2022 | Oorsprong: TAG Naturpark Habichtswald e.V. c/o Gemeinde Bad Emstal

Diep ademhalen in het natuurpark Habichtswald

Diep ademhalen in het natuurpark Habichtswald
Uitzicht op de Edersee in het Nationaal Park Kellerwald-Edersee | © Bernd Hildebrandt auf Pixabay

Sprookjesachtige loofbossen en boomloze hoogvlaktes, romantische kasteelruïnes en dromerige uitzichten over weiden en velden - hier in het natuurpark Habichtswald kunt u diep ademhalen en uitrusten, altijd gecombineerd met het gevoel van vrijheid en grenzeloze ruimte. Culturele hoogtepunten zoals het Bergpark Wilhelmshöhe, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, zijn thuis in het natuurpark Habichtswald en zorgen voor een indrukwekkend verblijf.

Stap op je fiets

Direct aan de poorten van Kassel nodigt het natuurpark en Hessen u uit om tijdens uitgebreide fietstochten de regio en haar bijzonderheden te verkennen. Nu eens ontspannen, dan weer sportief, fietst u door kleine vakwerkdorpjes en rustige stadjes, langs historische spoorlijnen of op de Ederradweg, die door de ADFC met 4 sterren is bekroond en dan weer in de Fuldradweg overgaat. Het gevarieerde middelgebergtelandschap heeft veel te bieden en weet te imponeren. Het is ook gelegen in het midden van Duitsland - gemakkelijk te bereiken per trein en auto.

Sprookjesachtig wandelen op de Habichtswaldsteig

De 85 km lange premiumwandelroute Habichtswaldsteig loopt dwars door het natuurpark Habichtswald. Met zijn buitengewoon gevarieerde landschap, het grote aandeel pad-achtige passages, individuele beklimmingen en indrukwekkende rotslandschappen wordt het met recht een Steig genoemd. Bijzonder indrukwekkend zijn de steile hellingen van de Urwaldsteig als UNESCO-wereldnatuurerfgoed in het nationaal park Kellerwald-Edersee, het Bergpark Wilhelmshöhe als UNESCO-wereldcultuurerfgoed, de beklimming van kasteel Weidelsburg, het kloofachtige Firnsbachtal en het Dörnberggebied met zijn bijzondere fauna aan de voet van de Helfensteine. Kastelen, burchten en kasteelruïnes bieden fantastische uitzichten en verre vergezichten, die de echte attractie van een meerdaagse wandeling vormen.

Gezinsvriendelijke gastheren zorgen voor individuele ervaringen

Naast het klassieke aanbod in hotels en vakantiewoningen bieden vooral de campings veel ruimte voor een bijzondere vakantie: individueel in de eigen camper of caravan of extravaganter in hutten, tenthuisjes of minihutten - hier vinden gezinnen van alle leeftijden de juiste plek voor een time-out samen, midden in de prachtige natuur met veel recreatiemogelijkheden. Uitstekende vakantieboerderijen in het natuurpark Habichtswald zorgen voor dierenvermaak. Kinderen zullen zich nooit vervelen.

Op www.naturpark-habichtswald. de kunt u meer te weten komen over de gastheren en krijgt u leuke vakantietips voor het natuurpark Habichtswald.