12.05.2021 | Oorsprong: Freizeit und Tourismus Bad Liebenzell GmbH

Een nieuwe reusachtige zandsteenfiguur toont de ontdekkingsreizigers de ingang van de Erkinger Weg

Bad Liebenzell is een oase van rust en ontspanning in het Zwarte Woud
Bad Liebenzell is een oase van rust en ontspanning in het Zwarte Woud
Bad Liebenzell is een oase van rust en ontspanning in het Zwarte Woud | © Thorben Raufmann auf Pixabay

Een nieuw zandstenen figuur zorgt er nu voor dat de ingang van de Erkinger Weg nog beter gevonden kan worden. De Erkinger Weg begint op het marktplein en Bad Liebenzell, vanaf hier leidt het pad eerst langs het stadhuis in de richting van de hoofdweg, links langs het trottoir. Na ongeveer 200 meter steken we de hoofdweg over en klimmen vele treden omhoog naar een mooi pad. Bij deze trap werd de nieuwe zandstenen figuur opgesteld, zodat de ingang van de wandeling hier nog duidelijker wordt aangegeven. De zandstenen figuur, in de vorm van een bosgeest, werd vervaardigd door de "Schwarzwald Natuurzandsteen" fabriek van Lothar Baumann uit Bad Peterstal.

Een spannende avonturentocht rond de legende van de reus wacht op alle ontdekkingsreizigers op de Erkinger Weg. Op een afstand van ongeveer 7 km biedt het avonturenpad spannende stations uit de legendarische wereld van de beroemde reus. Op de ca. 2,5 uur durende wandeling voor jong en oud valt er veel te ontdekken en te verkennen, want het betoverende pad voert langs de kinderkamer van de reus, zijn eettafel - een echt grote verrassing - de toren, die laat zien wat een reuzendorst is, verschillende audiostations en talrijke andere liefdevol vormgegeven waypoints.

De brochure over het avonturenpad geeft een overzicht van de route met de stations, spannende details over de legende rond de reus en een speciale puzzel voor extra spanning langs de route. De brochure is verkrijgbaar in het ServiceCenter Bad Liebenzell en kan ook online worden gedownload. Alle informatie over de Erkinger Weg incl. GPX-track is online te vinden op www.bad-liebenzell.de onder de rubriek "Wandelen". Let op: de Erkinger Weg is niet drempelvrij en niet geschikt voor kinderwagen.