12.04.2023 | Oorsprong: Tourist-Information Hocheifel-Nürburgring

Wandelen op de Nürburgring: in nauw contact met de natuur

Uitzichtplatform Dörerblick
Uitzichtplatform Dörerblick
Uitzichtplatform Dörerblick op de Siegfried-Müller loop | © Tourist-Information Hocheifel-Nürburgring

Het contrast is heerlijk: op slechts een steenworp afstand van de adrenalinekick aan de Nürburgring, kun je door het gebied van het natuurbeschermingsproject Obere Ahr-Hocheifel heerlijk ontspannen en vertraagd wandelen. Het is een heel andere wereld om met de zwarte ooievaar en de ijsvogel op stap te zijn.

Meerdere dagen lang nemen verschillende "lussen" u mee in het avontuur van de ongerepte natuur. Hotel Restaurant Hüllen in Barweiler biedt een rustig en gastvrij onderkomen. Uitgerust en goed gevoed voeren de rondwandelingen Dörferblick, Müllenwirft en Wirftbach u door het streng beschermde leefgebied voor zeldzame dieren: inderdaad, de schuwe zwarte ooievaars en prachtige ijsvogels, vuursalamanders, vleermuizen, blauw iriserende vuurvlinders of andere soorten waarvan het bestaan anders bedreigd wordt, zijn hier te vinden.

Hier genieten ze echter van de aandacht van de mensen. En de mensen? Zij dompelen zich onder in een sprookjesachtig landschap dat hen ook een gevoel van veiligheid geeft. Het platform "12-dorpen uitzicht" en het uitkijkpunt Kottenborner Schweiz geven het vederlichte gevoel boven de weelderig groene vulkaankegels te zweven. Ook een pauze op een bosbank met vrij uitzicht op de machtige Aremberg of de schilderachtige ruïne van het beroemde kasteel Nürburg relativeert: hier midden in het natuurgebied is het gemakkelijk om je te laten raken door wat belangrijk is en alles wat stress veroorzaakt te vergeten. Dat is geluk: je één voelen met de levende wezens om je heen.

Een idee van de geestelijke band tussen de Eifel en de natuur krijgt u in de parochiekerk St. Wendelinus in Kirmutscheid en de St. Antoniuskapel in Kottenborn.

Meer informatie over de wandeltocht in het natuurbeschermingsproject Boven-Ahr-Hoch Eifel vindt u hier.

Belevenisregio Nürburgring Vakantie

Belevenisregio Nürburgring Vakantie

Rijnland-Palts

De Nürburgring is een unieke bestemming voor motorsportfans en families en ligt rond één van de meest fascinerende en beroemde racecircuits ter wereld.