06.07.2021 | Oorsprong: Stadt Recklinghausen

Welkom terug: actiedag lokt zaterdag bezoekers naar de oude binnenstad van Recklinghausen

Het is weer zover: een nieuwe actiedag lokt op zaterdag 10 juli mensen naar de oude binnenstad van Recklinghausen om de plaatselijke detailhandel en gastronomie te versterken - uiteraard met inachtneming van de geldende infectiebestrijdingsmaatregelen.

Maak een wandeling of ga eten met vrienden en familie: Beide zijn mogelijk in de Guten Stube - ondanks Corona. Met de actiedagen wil het stadsbestuur - samen met acteurs uit de oude binnenstad en de plaatselijke groep van de Algemene Duitse Rijwielclub (ADFC) - steun verlenen aan de handel en de gastronomie, waarvan bekend is dat zij het bijzonder zwaar te verduren hebben tijdens de Coronapandemie.

Deuren gaan weer open

Uitnodigende oude stads - @ Stadt Recklinghausen
Uitnodigende oude stads | @ Stadt Recklinghausen

"De vorige actiedagen waren een groot succes en daar sluiten we nu naadloos op aan", aldus burgemeester Christoph Tesche. "Wij in Recklinghausen zijn erg trots op onze lokale leveranciers. Met name de detailhandel en de gastronomie maken een groot deel uit van de charme van onze stad. Om dat zo te houden, willen we alles doen wat in ons vermogen ligt om ervoor te zorgen dat de spelers na de recente, lange sluiting snel weer op de been kunnen komen." Tegelijkertijd roept het stadsbestuur de mensen op om de infectiebestrijdingsmaatregelen die van kracht blijven, in acht te nemen. "Hoewel de besmettingscijfers momenteel laag zijn, roep ik toch op: blijf op afstand en draag - waar nodig - mond-neusbescherming. Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat de versoepelingen die wij samen en in solidariteit hebben bewerkstelligd, kunnen blijven bestaan."

Informatiepakket Recklinghausen

Informatiepakket Recklinghausen

Ruhrgebied

Of u nu Recklinghausen te voet wilt ontdekken, op zoek bent naar accommodatie of een overzicht wilt krijgen van de musea: Met de brochures en plannen kunt u zich informeren en uw bezoek plannen.

Dag van de actie - Wat betekent dat?

Op zaterdag 10 juli kunnen winkelliefhebbers* gratis parkeren op de daarvoor bestemde parkeerplaatsen, gratis meerijden met de Vestische bussen in het stadsgebied Recklinghausen en een waardebon ter waarde van vijf euro krijgen als ze als een van de eerste 1.000* met de fiets komen. Deze voucher kan op dezelfde dag zonder minimumaankoop worden ingewisseld in alle deelnemende winkels en restaurants in de oude stad. Uiteraard zal de stad de ondernemers de waarde van de bon volledig terugbetalen. Hardwerkende fietsers kunnen zich ook verheugen op speciale activiteiten: gratis fietsbeveiliging in een tijdelijk fietsstation - dit keer naast de Gymnasialkirche aan de Heilige-Geist-Strasse -, de mogelijkheid gebruik te maken van een fietswasplaats, het opladen van de e-bike accu en fietscodering door de ADFC ter bescherming tegen diefstal. Om uw fiets te laten coderen, kunt u zich online inschrijven op www.terminland.de/adfc-kvre/ of per telefoon op 0049172/5305633.

Bezoekers naar de oude stad lokken met alternatieve vervoersmiddelen: Naast de acties voor de fiets, maakt dit ook het gratis gebruik van de bussen van de Vestische mogelijk. Het duidelijke doel van deze actiedag is klanten terug te winnen en hen te inspireren lokaal te gaan winkelen. Bovendien willen de restauranthouders een duidelijk signaal geven dat hun deuren weer open zijn en dat samen eten weer mogelijk is. "Het is niet meer dan normaal dat tijdens de sluitingen in verband met Corona een groot deel van de clientèle online ging. Maar we willen ze in zo groot mogelijke aantallen terugbrengen," aldus Tesche, die de strategie achter de maatregelen uitlegt. "Ik weet uit vele persoonlijke gesprekken dat de verlaten binnenstad veel burgers bewust heeft gemaakt van het belang van een goed functionerende gastronomie en detailhandel voor de kwaliteit van het bestaan in de stad. Daarom is mijn oproep: koop lokaal en versterk zo de lokale handel en gastronomie!"