11.10.2023 | Oorsprong: Kur- & GästeService Bad Füssing

2e magische blauwe OpenAir in Bad Füssing van 1 tot 3 augustus 2024

2e magische blauwe OpenAir in Bad Füssing
2e magische blauwe OpenAir in Bad Füssing
2e magische blauwe OpenAir in Bad Füssing van 1 tot 3 augustus 2024 | © Kur- & GästeService Bad Füssing

De beslissing is genomen: Volgend jaar wordt het kuurpark tijdens de 2e magic blue OpenAir weer drie dagen lang omgetoverd tot een reusachtige concertarena in de open lucht. We willen voortbouwen op de succesvolle première van dit jaar. Het evenement van dit jaar heeft al duidelijk gemaakt wat een supraregionale aantrekkingskracht Bad Füssing kan hebben met bekende topartiesten en de beste podiumopstellingen bij zo'n groot muziekevenement, zegt Daniela Leipelt, manager kuur- en toerisme van Bad Füssing. De stemming onder de bezoekers is altijd positief geweest, benadrukt ze.

"Ik ben blij dat de gemeenteraad ons steunt om ook in 2024 nieuwe wegen in te slaan," zei burgemeester Tobias Kurz van Bad Füssing. Volgens hem is een groot evenement van deze omvang alleen succesvol als de hele gaststad het zo fantastisch ondersteunt als in het jaar van de première en ook de gemeente staat achter zo'n project.

"Ik ben erg dankbaar voor deze rugwind," zegt Kurz. Bad Füssing wil de magic blue OpenAir een vaste plaats geven op de evenementenkalender van Neder-Beieren. De 2e magic blue OpenAir vindt plaats van 1 tot 3 augustus 2024.

Muziekliefhebbers kunnen zich begin augustus 2024 verheugen op een bijzonder hoogwaardig en gevarieerd programma, zo maakt Markus Kagleder, eventmanager van Bad Füssing, duidelijk. In de afgelopen weken heeft hij intensief onderzoek gedaan en goed onderhandeld om opnieuw nationaal en internationaal bekende artiesten te kunnen strikken voor het driedaagse festival - en met succes.

Op de eerste dag van het festival, 1 augustus 2024: ALPHAVILLE SYMPHONIC

Het magische blauwe OpenAir presenteert op donderdag 1 augustus een waar muzikaal feest voor de oren: Alphaville, Duitslands grootste synthpop-export en makers van de legendarische 80s anthems "Big in Japan", "Sounds like a Melody" en "Forever Young", zullen de Bad Füssing Open-Air gasten verblijden met een bijzonder sfeervol geluidsproject: Alphaville waagt zich in het symfonische rijk.

2 augustus 2024: Tim Bendzko met band

Bijna geen enkele andere artiest heeft de Duitstalige popmuziek van de afgelopen tien jaar zo vormgegeven als Tim Bendzko. "Nur noch kurz die Welt retten", "Wenn Worte meine Sprache wären", "Unter die Haut", "Keine Maschine" of "Hoch" zijn melodieën en teksten geworden voor miljoenen; stukken die diep in het hart raken, die spreken vanuit de ziel van velen. Op vrijdag 2 augustus staat de 37-jarige geboren Berliner op het podium van het magische blauwe OpenAir in Bad Füssing in het Kurpark.

3 augustus 2024: Een "Schlagersamstag" van superlatieven

De derde dag, "Schlagersamstag" op 3 augustus, zal net als deze zomer een superlatieve line-up van sterren hebben. Daarnaast is de dag opnieuw opgezet als een groot openluchtevenement voor het hele gezin - onder andere met een eigen kinderland en een speel- en avonturenwereld voor de allerkleinsten.

De line-up op zaterdag 3 augustus zal lijken op een "who's who" van de Duitse muziek- en popwereld, kondigt eventmanager Markus Kagleder aan. Onder de gasten tussen de populairste thermale baden van Europa bevinden zich: Nino de Angelo, Marianne Rosenberg, Ella Endlich en Lucas Cordalis. Ross Antony, Marie Reim, "Die Schlagerpiloten" en Pauline hebben hun deelname ook bevestigd. Met Anna-Carina Woitschak en Vincent Gross rekent Bad Füssing ook dit jaar weer op twee bekende muzieksterren als presentatoren.

Als headliner zorgt Beatrice Egli, een van de populairste en succesvolste artiesten van Duitstalige pophits, met haar band voor het afsluitende vuurwerk op de grote slotavond van de Schlagertag. Nieuw: Dit jaar zijn er avondtickets beschikbaar voor dit slotconcert, waardoor het festival ook voor avondbezoekers vanaf 19.00 uur te genieten is. De "Nine-Hour Saturday of Hits" zelf begint om 14.00 uur (toegang vanaf 12.30 uur).

Familieticket ook in 2024 / Nu tickets kopen

Beleef supersterren uit de Beierse, Duitse en Oostenrijkse muziekwereld live onder de blote hemel in de prachtige ambiance van het kuurpark Bad Füssing en geniet tegelijkertijd van een onvergetelijke dag met het hele gezin: Met een speciaal gezinsticket is dit in 2024 weer mogelijk, aldus Daniela Leipelt. Openluchtfans kunnen hun tickets nu al reserveren. De voorverkoop voor de blauwe OpenAir begint op 11 oktober op www.badfuessing.com/de/openair.