20.03.2024 | Oorsprong: Marketing und Tourismus Konstanz GmbH

AktivGlück & NaturSchönheit: Fietsen in en vanuit Konstanz

Fietsen in en vanuit Konstanz
Fietsen in en vanuit Konstanz
Konstanz biedt uitstekende fietspaden met een adembenemend uitzicht op het Bodenmeer en de Alpen. | © MTK I Leo Leister

Ontdek Konstanz en de vierlandenregio van het Bodenmeer (D, A, CH, FL) op de fiets: pak gewoon je eigen fiets of een van de "konrad Rad und Lastenrad" huurfietsen, kies je route en ga op weg. Of ontdek het Bodenmeer tijdens een begeleide fietstocht met de KulturRadtouren. Nieuw dit jaar: de Palafittes-routes naar prehistorische paalwoningen en de grensoverschrijdende VeloPicknick Konstanz (D) / Kreuzlingen (CH) - lees het zelf.

AktivGlück & NaturSchönheit: Fietsen in en vanuit Konstanz

Uitstekende fietspaden met een adembenemend uitzicht op de Bodensee en de Alpen, nieuwe fietsevenementen en -routes, talrijke overnachtingsmogelijkheden en veel vrijetijdsplezier: voor fietsfans is Konstanz het ideale uitgangspunt voor natuurontdekkingstochten rond de Bodensee. Of het nu gaat om individueel samen te stellen excursies, begeleide culturele fietstochten met spannende informatie over de geschiedenis van Konstanz en de regio of een combinatie van fietsen en buitengewone ervaringen zoals eiland- en vulkaanhoppen: hier is er voor iedereen een persoonlijk fietshighlight. Gewoon op weg gaan, prikkelende zintuiglijke impulsen beleven en herinneringen creëren. Inclusief topfotomotieven.

Bodensee fietspad

Ongeveer 260 kilometer in 8 etappes: De Bodensee-fietsroute werd in 1983 in gebruik genomen en is een van de populairste fietsroutes in Europa. Het combineert fascinerende landschappen met regionale cultuurschatten en uitdagende beklimmingen in het centrum van de vierlandenregio Bodensee (D, CH, A, FL). Van beginners tot gezinnen en professionele fietsers, iedereen komt aan zijn trekken op deze fietsroute, die is bekroond met vier ADFC-sterren. Als je altijd aan de kant van het meer wilt fietsen, fiets dan met de klok mee rond het meer - het grootste deel van de route loopt langs het water en is ook meestal vlak. De lay-out en de bewegwijzering zijn ook uitstekend: volg gewoon het fietserssymbool met het blauwe achterwiel.

De stertochten bieden meer comfort, want in plaats van in één keer van A naar B te fietsen, fiets je elke dag van Konstanz naar een andere etappe en 's avonds weer terug. Talrijke restaurants, cafés, bars en boetiekjes, maar ook het LAGO winkelcentrum, spannende musea, het stadstheater en de thermen nodigen je uit om te ontspannen aan het einde van de dag. Tip: De natuurcamping Litzelstetten-Mainau ligt direct aan de Bodensee-fietsroute.

Fietsen in en vanuit Konstanz - De Bodensee-fietsroute werd in 1983 in gebruik genomen en is een van de populairste fietsroutes in Europa. - © MTK I Dagmar Schwelle
De Bodensee-fietsroute werd in 1983 in gebruik genomen en is een van de populairste fietsroutes in Europa. | © MTK I Dagmar Schwelle

Culturele fietstochten

Al fietsend iets nieuws leren: onder het motto "De onbekende Bodensee" kunnen fiets- en cultuurfans de vierlandenregio van de Bodensee op een verrassend andere manier verkennen tijdens culturele fietstochten met een deskundige gids. Spannende anekdotes, culturele hoogtepunten, veel interessante feiten over de geschiedenis en een stimulerende mix van natuur en cultuur zijn te vinden op thematische tochten van april tot oktober. De tochten beginnen en eindigen in Konstanz.

Tip: Neem deel aan de nieuwe begeleide fietstocht "1300 jaar klooster Reichenau - met de fiets naar het jubileum" en verken het jubileum van Reichenau per fiets.

Konstanz - Journal

Konstanz - Journal

Bodensee

Het pulserende hart van de vierlandenregio Bodensee heeft met zijn pittoreske stadscentrum van Konstanz, eersteklas culinaire belevenissen en ongerepte natuur alles wat een bezoek aan de historische stadsschoonheid van het zuiden zo aantrekkelijk maakt en nodigt uit om te ontspannen, te genieten en te blijven hangen...

Rijn fietspad

Het Rijnfietspad, dat geschikt is voor alle conditieniveaus, loopt ruim 20 kilometer van Konstanz naar Stein am Rhein in Zwitserland. De route langs een van de langste rivieren van Europa zal je verrukken met zijn pittoreske dorpjes, betoverende panoramische uitzichten en de schoonheid van het rivierlandschap.

Hohenzollern fietspad

272 kilometer en bijna 2150 hoogtemeters: De ADFC-geclassificeerde fietsroute combineert actief genieten van de natuur met fascinerende geschiedenis en schilderachtige uitzichten. Kastelen, paleizen en kloosters nodigen uit om aristocratische sporen te ontdekken. De laatste etappe leidt van Bodman-Ludwigshafen naar Konstanz.

Tip: Vanaf begin juni brengen de nieuwe Palafittes-routes je op de fiets naar de locaties van prehistorische paalwoningen aan het Bodenmeer en bieden de mogelijkheid om ze digitaal te verkennen - aangezien ze grotendeels onder water liggen. QR-codes op de stations leiden naar teksten, afbeeldingen, video's en geluidsopnames met spannende informatie over het UNESCO Werelderfgoed. Meer informatie is te vinden op www.palafittes-route.eu.

Geen fiets? Geen probleem!

Onderweg met de konrad fiets - Het konrad Rad und Lastenrad fietsverhuursysteem - © MTK I Leo Leister
Het konrad Rad und Lastenrad fietsverhuursysteem | © MTK I Leo Leister

Stadtwerke Konstanz maakt het leven gemakkelijker en maakt je mobiel. Het "konrad Rad und Lastenrad" fietsverhuursysteem biedt 24 uur per dag talrijke verhuurstations in de stad. Fietsen kunnen ook gemakkelijk worden vervoerd op schepen en veerboten. Wie liever over het water reist, kan uitkijken naar 29 maart 2024, wanneer het vaarseizoen van de Witte Vloot begint. Pure natuur te voet is beschikbaar tijdens premium wandelingen op de "SeeGang" of de "Hegauer Kegelspiel" - plezierig wandelplezier voor alle zintuigen.

Nieuw: BikePicnic Konstanz (D) / Kreuzlingen (CH)

Fietsliefhebbers opgelet: op 28 april 2024 vindt voor het eerst de grensoverschrijdende VeloPicknick Konstanz/Kreuzlingen plaats. Iedereen fietst samen over een route van ongeveer 12 km (ongeveer 6,7 km aan Duitse zijde) door Konstanz en Kreuzlingen. De tocht voert over openbare wegen die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor fietsers. De start en finish is in Konstanz op Klein Venedig. Na afloop wordt iedereen uitgenodigd om samen de middag af te sluiten in een gezellige sfeer en met ontspannen beats op Klein Venedig. Er zal een gratis fietsenstalling zijn, gratis fietscontroles, fietsinformatiestands en regionale gerechten op het terrein. Een kleurrijk voorprogramma met het Heart Choir van de Kreuzlinger muziekschool, de Kreuzlinger jeugdmuziekschool en een acrobatisch optreden van de Parrot Cheerleaders uit Konstanz ronden het slotevenement af. Een vervolg is gepland voor 2025. Meer informatie over de VeloPicknick is te vinden op www.konstanz-info.com/velopicknick.

Meer informatie is te vinden op www.konstanz-info.com/radfahren.