22.02.2024 | Oorsprong: Marketing und Tourismus Konstanz GmbH

Nieuwe zintuiglijke impulsen: Belevenissen voor 2024 in Konstanz

Ervaringen voor 2024 in Konstanz
Ervaringen voor 2024 in Konstanz
© MTK I Thorsten Guenthert

Proefzeilen, kook- en ijscursussen, nieuwe fietstochten ter gelegenheid van het Reichenau-jubileum, begeleide wandelingen: Van maart tot november nodigen deze en andere belevenissen in en rond Konstanz je uit om de stad te (her)ontdekken. Neem gewoon een kijkje in het overzicht, kies een belevenis en probeer het uit.

Tip: De eerste data vinden al plaats in maart en april - van een wandeling door het Lorettobos (11 april) en wellnesswandelingen (6 + 26 april) tot fitnesswandelingen (27 april), wijntochten door kasteel Niederburg (11 april) en kroegentochten door het stadscentrum (11 april). ) en kroegentochten door het nachtleven van Konstanz (15.3. + 19.4.) tot kookcursussen met een professional (27.4.) en bierproeverijen (26.4.), er is voor elk wat wils, voor gezinnen en voor iedereen die iets nieuws wil ontdekken. Lees zelf...

Nieuwe zintuiglijke impulsen: ervaringen voor 2024 in Konstanz

Ervaar nieuwe dingen en ga op reis: In 2024 nodigt Konstanz je uit om de stad vanuit nieuwe perspectieven te leren kennen met boekbare aanbiedingen. Voel de wind in uw haren tijdens een proefvaart, dompel u onder in de fascinerende geschiedenis van het nabijgelegen werelderfgoedeiland Reichenau tijdens een fietstocht met gids ter gelegenheid van de 1300e verjaardag van het kloostereiland Reichenau, kook samen met een professionele kok tijdens een kookcursus of ontspan in de natuur of verbeter uw conditie tijdens een begeleide wandeling - voor individuele reizigers, stellen of kleine groepen.

Actie en avontuur: Tot de actieve tochten van NATÜRlich behoren fietsen naar het kloostereiland Reichenau, dat in 2024 zijn 1300-jarig bestaan viert, zeilen op de Bodensee, boogschieten in het avonturenbos Mainau en wandelen in de natuur in en rond Konstanz. Deelnemers kunnen de culinaire kant van de grootste stad in het vierlandengebied van de Bodensee ontdekken tijdens GENUSSvollen Touren. Naast kook- en ijscursussen nodigen bierproeverijen en wijn- en kroegentochten uit om de schoonheid van de stad op een plezierige manier te ontdekken.

Fris in de lente, warm in de zomer, goudkleurig in de herfst: De exclusieve belevenissen bieden nieuwe avonturen, sensuele momenten en spannende ontmoetingen in en rond Konstanz van maart tot november.

Wandelen in het Herosepark - Wandelen in het Herosepark - © MTK I Leo-Leister
Wandelen in het Herosepark | © MTK I Leo-Leister

BELEVENISSEN 2024 IN KONSTANZ IN ÉÉN OOGOPSLAG

KROEGENTOCHT

Tijdens deze kroegentocht door het nachtleven van de grootste stad aan de Bodensee leren de deelnemers in een gezellige sfeer spannende feiten over de geschiedenis van de bars die ze bezoeken, onderhoudende anekdotes van de herbergiers en interessante details over Konstanz. In elk van de vier bezochte pubs krijg je een gratis drankje. Hongerige kroegentochtgangers hebben de mogelijkheid om in een van de locaties te dineren.

NIEUW: WELLNESSWANDELEN - WANDELEN VOOR LICHAAM, ZIEL & GEEST

Bewegen, wellness en genieten: deze wandeling door de idyllische natuur van de Bodensee-voorsteden combineert actief zijn met zachte oefeningen die zorgen voor meer ontspanning, minder stress en een beter lichaamsbewustzijn tijdens verschillende stops. Dit omvat ademhalings- en mindfulnessoefeningen, oefeningen voor meer ontspanning, flexibiliteit en welzijn en nog veel meer. Aan het einde trakteren de deelnemers zichzelf op culinaire hoogstandjes tijdens een gezamenlijke picknick of een stop voor verfrissingen - een wandeling voor alle zintuigen. Gewoon meewandelen en ontspannen en tot rust komen...

WIJNTOUR: NIEDERBURG & GROTE WIJNPROEVERIJ

Tijdens deze tour door het oudste deel van Konstanz, de Niederburg, leren deelnemers meer over de wijncafés van Konstanz en maken ze een spannende reis door de tijd. Na de rondleiding nodigt Andreas Fritz, technicus voor wijnbouw en kelderbeheer, je uit in zijn traditionele wijnbar. Tijdens een wijnproeverij zijn er interessante feiten, bijzondere momenten van plezier en een gezellig samenzijn.

Konstanz - Journal

Konstanz - Journal

Bodensee

Het pulserende hart van de vierlandenregio Bodensee heeft met zijn pittoreske stadscentrum van Konstanz, eersteklas culinaire belevenissen en ongerepte natuur alles wat een bezoek aan de historische stadsschoonheid van het zuiden zo aantrekkelijk maakt en nodigt uit om te ontspannen, te genieten en te blijven hangen...

LORETTOWALD WANDELING OVER KLIMAATVERANDERING

Een populaire excursiebestemming en getuige van de klimaatverandering: tijdens een korte wandeling door het Lorettowald neemt de verantwoordelijke boswachter geïnteresseerde bezoekers mee door het lievelingsbos van Konstanz op de Hörnle en gaat in op vragen over de toekomst. Ze beantwoordt vragen zoals of het nog steeds mogelijk is om het bos gezond te houden in het licht van de klimaatverandering, hoe duurzaam het bosbeheer is en of de habitat voor dieren en planten in zijn huidige vorm zal blijven bestaan...

Bierproeverij bij de Bierboutique Konstanz

Bierspecialiteiten, proeverijen en nog veel meer: met meer dan 200 soorten bier biedt Bierboutique Konstanz een smaakvolle ervaring. Kenners kunnen zich onderdompelen in de spannende wereld van ambachtelijk bier tijdens ontspannen proeverijen en meer te weten komen over de koele hoppige drank in een gezellige sfeer.

NIEUW: KOKEN MET EEN PROFESSIONAL

Vlees, vegetarische lekkernijen of zelfgemaakte soepen en sauzen: deelnemers koken en dineren met chef-kok Heinz-Josef Diestel van het Staader Fährhaus. De chef-kok uit Konstanz geeft tips en trucs over alle aspecten van de bereiding en beantwoordt vragen die al lang op het puntje van je tong branden. Schrijf je in, beleef een leerzame en gezellige dag en tover tegelijkertijd een heerlijk menu op tafel...

NIEUW: FITNESS WANDELEN

Oefen terwijl je geniet van het uitzicht op het prachtige Bodenmeerlandschap rondom Konstanz: De begeleide wandeling combineert uithoudings- en krachtoefeningen tot een effectieve training voor het hele lichaam. In het begin zorgen mobilisatieoefeningen voor meer mobiliteit. Tijdens de wandeling zijn er stops waar oefeningen met je eigen lichaamsgewicht en de Theraband de kracht vergroten. Aan het einde van de wandeltraining worden de getrainde spieren samen gestrekt - doe nu mee en blijf fit.

Scherp oog, vaste hand, schot in de roos: boogschieten

Schiet als Robin Hood met pijl en boog! Naast instructie krijgen deelnemers handige tips en trucs van ervaren trainers, zodat ze zelf het midden van het doel kunnen raken en tegelijkertijd hun coördinatie en concentratie verbeteren. Professionele sportbogen worden ter plaatse verstrekt. Probeer het gewoon eens en raak zelf de roos...

NIEUW: 1300 JAAR KLOOSTEREILAND REICHENAU - FIETS NAAR HET JUBILEUM

Klooster Reichenau werd 1300 jaar geleden gesticht en het jubileum wordt in 2024 gevierd. De begeleide fietstocht neemt je mee naar historische plaatsen en nieuwe bezienswaardigheden. Vanuit Konstanz fiets je naar het eiland Reichenau en de kerk van St George met zijn duizend jaar oude schilderijen. Het museum in Mittelzell neemt je mee terug naar de tijd van de monniken en de lunchpauze op het hoogste punt van het eiland biedt topuitzichten. In de namiddag neemt de tour je mee naar St Mary en St Mark's Minster met zijn schatkamer en kloostertuin. Ga terug naar Konstanz per boot naar Mannenbach en fiets langs het meer en de Rijn.

Ijscursussen voor fijnproevers

Maak ijs van hoge kwaliteit van natuurlijke producten zonder kleur- of smaakstoffen: Tijdens de ijscursus met Dr. Annegard Pesaro van ANELU leren kenners hoe het moet. Na een korte theoretische introductie in de basisprincipes van ijsbereiding door de gecertificeerde ijsbereider, zullen de deelnemers zelf verschillende soorten ijs maken en proeven. Alle smaken zijn glutenvrij en het fruitijs is zelfs veganistisch en lactosevrij. Omdat ANELU bekend staat om zijn bijzondere creaties, rondt een proeverij van verschillende smaken deze leuke ijscursus af.

NIEUW: proefzeilen op het Bodenmeer

Zeilplezier op het op twee na grootste binnenmeer van Europa met fascinerende uitzichten: Aan boord van de Trias-zeilboten kunnen zeilliefhebbers genieten van belevenisvolle uren op het water. Ervaren schippers zijn altijd aan boord om de basis van het zeilen te leren en vragen te beantwoorden. Van nieuwkomers tot ervaren zeilers en gezinnen, de cursus is bedoeld voor iedereen die de sport wil leren kennen, oude vaardigheden wil opfrissen of gewoon wil genieten van een spannende dag op het water. Zeil gewoon mee, leer meer over deze fascinerende watersport en voel de wind in je haren.

De haven van Konstanz - De haven van Konstanz - © MTK I Leo-Leister
De haven van Konstanz | © MTK I Leo-Leister

Tips

  • Tickets zijn online verkrijgbaar via konstanz-booking.inet-mainz.de/E. Ze zijn ook verkrijgbaar bij het toeristeninformatiecentrum in het treinstation en op afspraak via kontakt@konstanz-info.com of T +49 [0]7531 1330-30.
  • Vouchers kunnen ook op aanvraag worden uitgegeven.
  • Sommige ervaringen kunnen ook worden geboekt voor (kleine) groepen op individuele data.