23.12.2022 | Oorsprong: Donautal-Aktiv e.V.

DonAUwald-wandelpad en DonauTäler-fietspad 2022 opnieuw onderscheiden als premium trails

DonAUwald-wandelpad en DonauTäler-fietspad 2022 opnieuw onderscheiden als premium trails
Fietsers in beweging op het DonauTäler-fietspad | © Heiko Grandel

In 2022 moesten twee recreatieve routes in de Zwabische Donauvallei opnieuw worden gecertificeerd: het Donauwoudwandelpad en het Donauvalleifietspad. Zodra een pad volgens officiële en transparante criteria is gecertificeerd als "premium trail", moet het om de drie jaar opnieuw worden beoordeeld. Een onafhankelijke inspecteur komt dan naar de regio en loopt of rijdt over het betreffende pad. Naast de staat van het pad en de bewegwijzering worden ook de belevingswaarde en vele andere aspecten beoordeeld.

Het wandelpad DonAUwald moest deze zomer voor het eerst opnieuw worden gecertificeerd. "We zijn erg blij dat de route na 2019 opnieuw het kwaliteitszegel Premium Trail van het Duitse Wandelinstituut heeft gekregen", bevestigt Angelika Tittl van het team Toerisme & Lokale Recreatie van Donautal-Aktiv e.V. Voor de Premium Cycle Trail DonauTäler was het al de tweede hercertificering dit jaar, na 2016 en 2019. Onlangs nog kreeg het team het positieve resultaat: de DonauTäler kreeg van de ADFC opnieuw 4 sterren als kwaliteitsroute.

Brochure Radel-los met fietstochten in de regio Dillinger Land

Brochure Radel-los Dillinger Land

Donau

Honderden meren, uitgestrekte cultuurvlaktes en het blauwe lint van de Donau als centraal juweel, omgeven door landschappelijke en culturele schatten. Daar, langs de rivieren Donau en Zusam, rijgen zich schilderachtige stadjes als parels aan een snoer. Pure cultuur vindt u ook ver weg van de steden in de rustige dorpjes. Naast zoveel cultuur en stadsromantiek kunt u genieten van pure natuur tijdens gevarieerde fietstochten en prachtige wandelroutes. De regio biedt ook de beste mogelijkheden voor watersport en "meer-verslaafden" komen aan hun trekken.

Wat zijn de voordelen van de certificering van een fiets- of wandelpad als premium trail? Uit onderzoek blijkt dat fiets- en wandelgasten steeds meer waarde hechten aan kwaliteit, vooral als het gaat om meerdaagse tochten, zogenaamde fiets- of wandeltochten. "Het premiumzegel is een indicator voor de kwaliteit van een tour," zegt Tittl. "Door regelmatige tests op basis van algemeen geldende criteria kunnen gasten vertrouwen op bepaalde normen." Deze twee hoogwaardige routes en het Donau-fietspad, dat volgend voorjaar opnieuw zal worden gecertificeerd, onderstrepen ook de kwaliteitsnormen van de regio en de verantwoordelijken voor het toerisme ter plaatse.

Meer informatie is te vinden op www.donauwald-wanderweg.de en www.donautaeler.com.