27.02.2024 | Oorsprong: Donautal-Aktiv e.V.

Vijfde wandelseizoen geopend op de DonAUwald wandelroute

De wandelroute DonAUwald
De wandelroute DonAUwald
Duitslands vlakste premiumwandelroute eindigt zijn winterstop | © Donautal-Aktiv e.V., Heiko Grandel

Het nieuwe wandelseizoen op de DonAUwald wandelroute tussen Günzburg en Schwenningen begint officieel net op tijd voor het meteorologische begin van de lente. Vanaf 1 maart kunnen natuur- en wandelliefhebbers het unieke alluviale boslandschap weer verkennen en zich verheugen op een duurzame wandelervaring.

Wildernis, rust en een bron van kracht in één! Wandelen op het DonAUwald wandelpad betekent wandelen in harmonie met de natuur en jezelf. Na een winterstop van vier maanden begint het enige premium wandelpad in Beiers Zwaben aan zijn vijfde en daarmee eerste kleine jubileumseizoen. Tijdens de winterstop van november tot eind februari krijgt de kwetsbare natuur langs de Donau en in het ooibos een pauze.

Vrijwillige wandelaars in actie

De makers van het wandelpad hebben tijdens de winter niet stilgezeten. Tijdens het koude seizoen waren de vrijwillige wandelaars in touw om de toestand van het pad en de bewegwijzering te controleren. Nu staat niets een wandeling op Duitslands vlakste premiumwandelpad meer in de weg. 60 kilometer puur natuurplezier tussen Günzburg en Schwenningen wachten op plezierwandelaars en natuurliefhebbers.

De lente ontwaakt in het ooibos

De eerste voorbodes van de lente hebben nu hun weg gevonden door de bosbodem en deze getransformeerd in een witte zee van voorjaarsbloeiende wilde bloemen. In april neemt wilde knoflook de aromatische scepter over en geeft het alluviale bos een heel bijzondere geur. De soms betoverde paden nodigen wandelaars uit om de ontwakende natuur van dichtbij te ervaren. De verscheidenheid aan flora en fauna creëert een unieke sfeer die de lente in het DonAUwald tot een onvergetelijke belevenis maakt.

Brochure Radel-los met fietstochten in de regio Dillinger Land

Brochure Radel-los Dillinger Land

Donau

Honderden meren, uitgestrekte cultuurvlaktes en het blauwe lint van de Donau als centraal juweel, omgeven door landschappelijke en culturele schatten. Daar, langs de rivieren Donau en Zusam, rijgen zich schilderachtige stadjes als parels aan een snoer. Pure cultuur vindt u ook ver weg van de steden in de rustige dorpjes. Naast zoveel cultuur en stadsromantiek kunt u genieten van pure natuur tijdens gevarieerde fietstochten en prachtige wandelroutes. De regio biedt ook de beste mogelijkheden voor watersport en "meer-verslaafden" komen aan hun trekken.

De groene "zwerftocht" langs de Donau

Het premiumpad lokt bezoekers niet alleen met veel groene natuur, maar garandeert ook een duurzame ervaring. Dit komt omdat elke etappe goed is aangesloten op het spoorwegnet, wat niet alleen een milieuvriendelijke reis mogelijk maakt, maar ook flexibel wandelen zonder tijdrovende planning van de terugreis.

Tweede plaats in de lezersstemming van het trekking magazine

Eind 2023 lanceerde het trekking magazine een online stemming waarbij alle wandelroutes die in het voorgaande jaar in het magazine waren opgenomen, in stemming werden gebracht. Na de tweede plaats in de stemming voor Duitslands mooiste wandelroute in 2020, werd de wandelroute DonAUwald ook tweede in deze lezersstemming. "Dit resultaat is opnieuw een groot succes," zegt een opgetogen Franziska Bucher van Donautal-Aktiv e.V. "Dit bevestigt en motiveert ons om door te gaan." "We plannen momenteel een speciaal wandelevenement voor dit najaar," onthult Bucher. "Laat je verrassen!"

Alle belangrijke informatie met talrijke etappesuggesties en tips is te vinden op de website www.donauwald-wanderweg.de.