07.11.2023 | Oorsprong: Mittersill plus Tourismus Standortmarketing- und Projektentwicklungs GmbH

Het skiseizoen op Pass Thurn begint op 10 november 2023

Fantastische skiwinter op Pass Thurn
Fantastische skiwinter op Pass Thurn
Het skiseizoen op Pass Thurn begint op 10 november 2023 | © Salzburger Land Tourismus, Chris Perkles

Wat begin november begint met de training van de World Cup- en juniorenteams van de Oostenrijkse en Duitse skiverenigingen, leidt tegen het einde van de maand tot de start van een fantastische skiwinter.

Het kleine maar uitstekende trainingsgebied op de Resterkogel is gemakkelijk bereikbaar vanuit Hollersbach via de panoramalift Kitzbüheler Alpen. Als onderdeel van het meermaals bekroonde skigebied KitzSki is het even populair bij de ÖSV (Oostenrijkse Ski Vereniging), DSV (Duitse Ski Vereniging) en de juniorskiërs van vele nationale en internationale teams. De hoogte maakt het mogelijk om professioneel te trainen buiten de gletsjer. Voor dit doel is het oude sneeuwdepot geprepareerd tot een piste-sneeuwband.

Vanaf eind november / begin december 2023 - zodra de huidige sneeuwcondities het toelaten - gaan de andere liften geleidelijk open. De meeste liften en kabelbanen zullen in december in gebruik worden genomen.

NIEUW: 6SB Trattenbach en 6SB Gauxjoch

Bergbahn Kitzbühel heeft ongeveer 23 miljoen geïnvesteerd in de nieuwbouw. Moderne 6-persoons stoeltjesliften vervangen de verouderde F6 Gauxjoch en F7 Trattenbach skiliften.

Mittersill - Hohe Tauern Vakantie

Mittersill - Hohe Tauern Vakantie

Regio Salzburg

Mittersill-Hollersbach-Stuhlfelden is het ideale vertrekpunt voor hoge alpine wandelingen en bergwandelen. Tussen dalen en pieken kan men de bergen op originele wijze ervaren.