25.08.2023 | Oorsprong: Ferienregion Nationalpark Hohe Tauern GmbH

Gieren, goud en oerbos in Rauris

Nationalpark Galerie op de Kitzsteinhorn in Kaprun
Nationalpark Galerie op de Kitzsteinhorn in Kaprun
Nationalpark Galerie op de Kitzsteinhorn in Kaprun | © Kitzsteinhorn; ideenwerk werbeagentur gmbh

Een nieuwe Nationalpark-tentoonstelling in het Raurisdal midden in de regio van het Nationalpark Hohe Tauern in Salzburg nodigt bezoekers uit op een ontdekkingsreis onder de titel "Im Facettenreich". Centraal staan de bijzonderheden van het afwisselende Raurisdal en zijn drie zijdalen.

Het Raurisdal wordt vaak het juweel van het Nationalpark Hohe Tauern genoemd, omdat de veelzijdige natuur van het Alpengebied hier bijzonder duidelijk naar voren komt - een kenmerk waaraan de nieuwe tentoonstelling haar naam te danken heeft. De dieren-, planten- en mensenwereld worden getoond in hun habitat, die zich in miljoenen jaren heeft ontwikkeld, en in hun onderlinge interactie, en de bijzonderheden van het Raurisdal worden vakkundig gepresenteerd.

De nieuwe tentoonstelling is geopend van mei tot oktober, maar een bezoek is ook mogelijk in de wintermaanden in combinatie met sneeuwschoenwandelingen die door de administratie van het nationale park worden georganiseerd.

In totaal zijn er in de vakantieregio Nationaal Park Hohe Tauern tien nationale parktentoonstellingen waar je je bij elk weertype over kunt verbazen. Bijvoorbeeld de Nationalparkgalerie op de Kitzsteinhorn met zijn 360 meter lange mystieke informatietunnel hoog op de berg of de tentoonstelling Smaragden en kristallen in het Brambergmuseum. Deze laatste bevat een ware schatkamer van de Hohe Tauern met zeldzaamheidswaarde. De tentoonstelling in het Grossarldal heet "Op de alp - tussen hemel en aarde". Hier wordt de vraag onderzocht waarom almen bestaan en wat mensen daarboven doen. Het Nationalpark Hohe Tauern Centrum in Mittersill is met zijn 10 werelden aan ervaring de grootste van de tentoonstellingen.

Meer informatie over alle tentoonstellingen in het Nationalpark vindt u hier www.nationalpark.at/de/nationalpark/nationalpark-entdecken

Nationaal park Hohe Tauern

Nationaal park Hohe Tauern

Regio Salzburg

Wandelen in het Nationaal Park Hohe Tauern is een ontdekkingsreis naar de krachten van de natuur en maakt het voor zowel recreanten als avonturiers mogelijk om volledig tot hun recht te komen. Wandelaars, Trekking...