19.02.2024 | Oorsprong: tmu Tourismus Marketing Uckermark GmbH

Kunstnijverheid en handwerk in de Uckermark

Kunstnijverheid en handwerk in de Uckermark
Aardewerkmarkt Templin | © Anja Warning

De combinatie van geschiedenis en een uitgestrekt, bijna verlaten landschap trekt creatieve mensen naar de Uckermark. Ambachtslieden, kunstenaars en schilders vinden hier niet alleen ruimte om te creëren, maar organiseren ook actief kleine en grote culturele evenementen, markten en bijzondere ontmoetingen. Op de volgende evenementen kun je met kunstenaars praten, ze aan het werk zien of zelf creatief aan de slag gaan.

Dag van de open pottenbakkerij, 09 & 10 maart 2024

In het tweede weekend van maart kunnen bezoekers van de Uckermark kennismaken met de open pottenbakkerijen, keramiekateliers, ateliers en ateliers van het veelzijdige pottenbakkersambacht, het zelf uitproberen, genieten van gezelligheid en mooie keramische voorwerpen kopen om mee naar huis te nemen.

Kunstmarkt in de Galerie am Kietz Schwedt/Oder, 16 maart 2024

Slechts twee weken voor Pasen komen weer talrijke kunstenaars en ambachtslieden samen voor de kunstmarkt en nodigen u uit om deel te nemen aan de drukte. Op deze dag wordt een grote verscheidenheid aan kunstwerken aangeboden, variërend van keramiek, grafiek, porseleinschilderen, glas- en papierkunst tot unieke sieraden, handgemaakte kaarsen en nog veel meer.

Dag van de open ateliers, 04 & 05 mei 2024

Elk jaar begin mei vindt in de Uckermark het weekend van de "Dag van de open ateliers" plaats. Op deze dagen openen talrijke ateliers hun deuren voor geïnteresseerde bezoekers. Een grote verscheidenheid aan kunstobjecten, muziek en literatuur en culinaire hoogstandjes wachten op de bezoekers tijdens dit weekend. De werken van de kunstenaars zijn te bewonderen in de ateliers en galerieën en één of twee originelen kunnen direct worden gekocht.

Templin ambachts- en pottenbakkersmarkt, 14 & 15 september 2024

Eens per jaar komen keramiekkunstenaars en meesterpottenbakkers uit heel Duitsland samen op het historische marktplein in Templin voor de jaarlijkse Templiner kunstnijverheids- en pottenbakkersmarkt. De ambachtslieden bieden traditionele gebruiksvoorwerpen, vaten met oude mythen, gebruikskeramiek, tuinkeramiek, decoratieve voorwerpen en unieke artistieke stukken. Deze kunnen direct op het marktplein van Templin worden bewonderd en gekocht.

Kunstnijverheidsmarkten in Thomsdorf, regelmatig (zondag)

Een grote verscheidenheid aan ambachtslieden presenteren hun zelfgemaakte producten op het schilderachtige boerderijterrein rond de grote weide van het Kunsthandwerkerhof in Thomsdorf. Sieraden, verschillende soorten keramiek, walviskleding, vilten voorwerpen, smeedwerk, glaskunst, schilderijen, fotografie, houtbewerking, textiel en nog veel meer wordt te koop aangeboden. Een markt waar het hele gezin kan kijken, slenteren en meedoen.
(Data: www.kunsthandwerkerhof-thomsdorf.de)

Vakantie in de Uckermark

Uckermark Vakantiebroschures

Brandenburg

In het noordoosten van Brandenburg, maar een goed uur rijden vanaf Berlijn, rechtstreeks grenzend aan Mecklenburg-Vorpommern en Polen, ligt de Uckermark.