27.10.2023 | Oorsprong: tmu Tourismus Marketing Uckermark GmbH

Vakantie in de Uckermark

Vakantie in de Uckermark
Vakantie in de Uckermark
Vakantie met de huifkar in de Uckermark | © tmu Tourismus Marketing Uckermark GmbH, Alena Lampe

De Uckermark is synoniem met rust en originaliteit een zacht glooiend landschap met weidse vergezichten en meer dan 500 meren - de ideale plek voor recreatie met en in de natuur. Kastelen, voormalige landhuizen en statige huizen, boomhuthotels of vakanties in huifkarren, alleen op iets meer dan een uur van Berlijn, vindt u een aantal zeer bijzondere gastheren.

Ongeveer 60 % van de oppervlakte van de Uckermark ligt onder Daartoe behoren het Nationaal Park Unterer Odertal, het biosfeerreservaat Schorfheide-Chorin en het natuurpark Uckermark Meren.

Het is niet alleen de natuur die zijn bijzonderheden heeft – beetje bij beetje wordt de Uckermark ontwikkelt zich tot een hotspot van speciale vakantieverblijven. Architecten en bouwers zoeken en vinden oude stof en gebruiken die om heel bijzondere voorwerpen en creatieve nieuwe overnachtingsaccommodatie. Elk van deze huizen is uniek en weerspiegelt het handschrift van de makers en het handschrift van de scheppers en idee gevers. De vraag wie of wat wie inspireerde blijft open. De door architecten gestileerde woningen hebben een eigen effect en nodigen een bijzonder geïnteresseerde clientèle en vrienden van de vakantiearchitectuur uit op het platteland.

Elders wordt het bijzondere landschap van de Uckermark benadrukt en het pand past er tamelijk pretentieloos in. Alle vakantiewoningen zijn verenigd door de passie van de architecten en de gastheren - Kwaliteit van het leven door architectuur en dus een speciaal tintje aan de vakantie.

Vakantie in de Uckermark

Uckermark Vakantiebroschures

Brandenburg

In het noordoosten van Brandenburg, maar een goed uur rijden vanaf Berlijn, rechtstreeks grenzend aan Mecklenburg-Vorpommern en Polen, ligt de Uckermark.