01.02.2024 | Oorsprong: Lingen Wirtschaft & Tourismus GmbH

Lingen (Ems) krijgt certificering als kindervakantiebestemming in Nedersaksen

Buitenbelevenissen op en langs de Ems
Buitenbelevenissen op en langs de Ems
Beleef kanotochten op de Ems met het hele gezin | © MedienAtelier Emsland

De stad Lingen in Nedersaksen, vlakbij de grens, is officieel gecertificeerd als kindervakantiebestemming met een uitgebreid aanbod aan activiteiten voor gezinnen met kinderen. De certificering werd toegekend door "Kinderferienland Niedersachsen", een initiatief dat zich richt op het promoten van kindvriendelijke vakantiebestemmingen.

De onderscheiding erkent de inzet van de stad Lingen voor het creëren van een gezinsvriendelijke omgeving en het aanbieden van een breed scala aan activiteiten voor kinderen en hun ouders. Bijzonder opmerkelijk is het brede scala aan buitenbelevenissen langs de rivier de Ems, die de stad tot een aantrekkelijke bestemming voor gezinnen maken.

Leer boogschieten bij Kanucamp Lingen - Tijd met je gezin in Lingen an der Ems - © Kanucamp Lingen
Tijd met je gezin in Lingen an der Ems | © Kanucamp Lingen

De officiële certificering wordt ook weerspiegeld in het uitgebreide reisaanbod op de toeristische website van de stad. Op www.visitlingen.nl vinden bezoekers gedetailleerde informatie over een speciaal gezinsaanbod dat gericht is op outdoorbelevenissen langs de Ems. Beleef kanotochten met het gezin, barbecue-avonden met een kampvuur, leer boogschieten en geniet van spannende ontdekkingstochten door de natuur.

De certificering als kindervakantiebestemming onderstreept de inspanningen van de stad Lingen om een ideale bestemming te creëren voor gezinnen die op zoek zijn naar een harmonieuze mix van natuurbelevenissen en culturele activiteiten.

Met deze onderscheiding positioneert Lingen zich als een stad die niet alleen geschiedenis en cultuur biedt, maar zich ook richt op het aanspreken van jongere bezoekers met een rijk kindervakantieprogramma. Deze stap versterkt niet alleen het toerisme in de regio, maar onderstreept ook de betrokkenheid van Lingen bij de behoeften van reizende gezinnen.

Reisaanbiedingen voor Lingen en het Emsland

Reisaanbiedingen voor Lingen en het Emsland

Emsland

Beleef de veelzijdigheid van de Emslandse cultuurmetropool Lingen. Of het nu gaat om een vijf nachten durende fietssterrentocht, een rondleiding door de oude binnenstad van Lingen of een op maat gemaakt clubvakantie-aanbod: De beste suggesties voor Lingen-ervaringen vindt u gebundeld in de pakketmap. Achterin de brochure vindt u ook een gids van gastheren.