11.04.2023 | Oorsprong: Touristik-Gesellschaft Medebach mbH

Nieuwe fiets- en wandelkaart Medebach gepubliceerd

Nieuwe fiets- en wandelkaart Medebach gepubliceerd
Altijd op de goede weg met de fiets- en wandelkaart Medebach | © Touristik-Gesellschaft Medebach mbH

In nauwe samenwerking met de SGV Medebach heeft Touristik Medebach de fiets- en wandelkaart voor de vakantieregio Medebach herzien en opnieuw uitgegeven. Op de beproefde schaal 1 : 25000 strekt het afgebeelde wandelgebied zich uit van Willingen tot Hallenberg en van Winterberg tot de Hessische grens bij Hillershausen.

Als lid van de Sauerlandse wandeldorpen biedt de vakantieregio een grote verscheidenheid aan rondwandelingen, waaronder gecertificeerde kwaliteits- en themawandelroutes. De kaart biedt oriëntatie en vergemakkelijkt de planning van buitenactiviteiten. Voor elke Medebach-wijk vindt de kaartgebruiker wandelaanbevelingen, bezienswaardigheden en de bijbehorende wandelparkeerplaatsen. Alle fiets- en wandelroutes worden vermeld met routelengte en hoogtemeters, zodat iedereen snel de route kan vinden die het beste bij hem past. Voor het eerst zijn ook alle zielsteden van het Sauerland in de omgeving vermeld. Projectleider Andrea Hegel vond het ook belangrijk om de afzonderlijke etappes van de Medebacher Bergweg uit te splitsen, zodat wandeltochten op het 66 kilometer lange kwaliteitspad gemakkelijk kunnen worden gepland.

De kaart is ook ideaal voor fietsers: De Medebach-fietsroutes, de tochten van de Bike Arena Sauerland en ook de knooppunten van het Zuidwestfaalse fietsnetwerk zijn actueel en in de kaart opgenomen.

De nieuwe fiets- en wandelkaart is verkrijgbaar bij de VVV of kan ook telefonisch of per e-mail worden besteld bij info@medebach-touristik.de.