17.08.2021

Rustige time-out in Farchant met het nieuw ontworpen natuur- en recreatiepark Kuhflucht

Farchant is het ideale vertrekpunt voor een wandelvakantie
Farchant is het ideale vertrekpunt voor een wandelvakantie
Farchant is het ideale vertrekpunt voor een wandelvakantie | © ZugspitzLand, Thomas Marzusch

Veel nieuws in Farchant: het luchtkuuroord in het ZugspitzLand begint de tweede helft van de zomer met een nieuw ingericht natuur- en recreatiepark. Het middelpunt is het uitgebreide bosavonturenpad in de richting van de watervallen van de Kuhfluchtwasserfälle, dat het hele gezin naar buiten lokt: Farchant ligt tussen het Ester- en het Ammergebergte en biedt optimale voorwaarden voor een vertraagde vakantie in de bergen.

De watervallen van de Kuhfluch zijn het dankbare eindpunt van het bosavonturenpad - © Tourist-Information Farchant, Markus Weber
De watervallen van de Kuhfluch zijn het dankbare eindpunt van het bosavonturenpad | © Tourist-Information Farchant, Markus Weber

Het ruist: de wind in de dennen, de overstromingen van de Kuhfluchtwasserfälle, die over drie trappen naar beneden storten en daarmee een totale valhoogte hebben van een indrukwekkende 270 meter. Water en bos voeren de boventoon op het avonturenparcours van het Farchantbos, dat kleine en grote ontdekkingsreizigers te wachten staat met 18 liefdevol ontworpen stations zoals de boomtelefoon en de springkuil. Terwijl de volwassenen het verlengde Kneipp-bad gebruiken, dat door de watervallen wordt gevoed, spetteren de kinderen in het ondiepe water of bouwen ze steenmannetjes. Een oase van rust is het nieuw ontworpen klimaatpaviljoen, dat bezoekers uitnodigt om te baden in het uitgestrekte dennenbos. De zeldzame pijnbomen zijn een handelsmerk van Farchant en komen daarom ook voor in het wapenschild van de stad.

Zowel het bos-avonturenpad als het natuur- en recreatiepark richten zich op het tastbaar maken van de natuur en het landschap en op het bieden van rustige, stressvrije plekken - windbeschermde houten ligstoelen nodigen uit om uit te rusten en het nieuw vormgegeven panoramaterras toont het hele Wettersteinmassief met de Alp en de Zugspitze, evenals delen van het Ammergebergte. Informatieborden op pilaren vertellen u wat er te zien en te beleven valt. Bijvoorbeeld, welke bergen zijn er momenteel te zien en hoe worden de gebruiken in Farchant gecultiveerd en onderhouden. Volwassenen leren de feiten, kinderen leren interessante feiten van de mascotte "FarchAnderl", gepresenteerd op een voor hun leeftijd geschikte manier. Het park ligt op slechts enkele minuten lopen van het station of van de parkeerplaatsen bij het Kuhfluchtwäldchen en het Warmfreibad; de paden daar lopen zonder noemenswaardige hoogteverschillen en zijn daarom voor bijna iedereen begaanbaar.

De traditionele avonden worden opgeluisterd met Beierse muziek, kostuums en dansen. - ZugspitzLand, Wolfgang Ehn
De traditionele avonden worden opgeluisterd met Beierse muziek, kostuums en dansen. | ZugspitzLand, Wolfgang Ehn

Farchant, dat tussen de Ester en de Ammer ligt, is het startpunt voor talrijke wandelingen van alle moeilijkheidsgraden: van wandelingen door het Loisachtal tot de top van de Hoher Fricken (1940 m). Neem daarna een duik in het warme buitenzwembad, dat werd uitgeroepen tot een van de mooiste buitenzwembaden in Beieren. Geen wonder, de vier ruime zwembaden met aangename watertemperaturen, de 43 meter lange glijbaan en de 20.000 vierkante meter grote ligweide worden gecompleteerd door het schitterende panorama. Wie zich liever in tradities onderdompelt, kan een van de kuurconcerten of een van de traditionele avonden met muziek en dans bezoeken. Dit is het moment waarop de inwoners hun fraaie en uitgebreide Werdenfels klederdracht aantrekken - de zwarte leren broeken met kleurrijke geborduurde bretels en de rode dirndls met zwarte, geregen lijfjes domineren op vele dagen van het jaar het stadsbeeld. Data op www.farchant.de.