15.12.2023 | Oorsprong: Edersee Marketing GmbH

Urwaldsteig Edersee genomineerd voor mooiste wandelroute van Duitsland 2024

Wandelen op het oerbospad van de Edersee
Wandelen op het oerbospad van de Edersee
De Urwaldsteig Edersee is genomineerd voor Duitslands mooiste wandelroute 2024 en de stemming begint op 12 januari 2024. | © Markus Balkow

25 wandelroutes komen in aanmerking voor de publieke stemming voor "Duitslands mooiste wandelroute 2024", georganiseerd door Wandermagazin. Onder hen is de 66 kilometer lange Edersee oerbosroute - een populaire meerdaagse wandeling in het noorden van Hessen.

Edersee Marketing GmbH en het Nationaal Park Kellerwald-Edersee hebben de aanvraag voor het oerbospad samen ingediend en zijn verheugd dat het pad door de eindselectie is gekomen. Van de Noordzee tot de Allgäu, van Oberlausitz tot het Emsland zijn in totaal 25 wandelroutes geselecteerd voor "Duitslands mooiste wandelroute 2024". De geselecteerde dag- en meerdaagse tochten zijn door een panel van deskundigen gekozen uit meer dan 80 wandelroutes. Vanaf januari kunnen wandelaars online stemmen op hun favoriete wandelroute. De wandelroutes waarop gestemd kan worden bieden een bonte mix van afwisselende dagtochten, korte wandelingen, spannende themaroutes en meerdaagse wandelklassiekers uit heel Duitsland.

Op het Edersee oerbospad staat de wandelaar in totaal 66 kilometer wandelervaring te wachten: smalle paden over talrijke heuvels en bergen leiden naar de beukenbossen die tot het UNESCO werelderfgoed behoren. In deze oerwoudachtige overblijfselen kunnen wandelaars majestueuze reuzenbomen en knoestige, soms bizar gegroeide beuken en eiken op de steile hellingen verwachten. Het kwaliteitspad, bekroond door de Duitse wandelbond, loopt over 27 kilometer rond de Edersee in het enige nationale park van Hessen.

In de vakjury van dit jaar, die de eerste selectie van de mooiste nationale wandelroutes heeft gemaakt, zit Kathrin Heckmann, alias Fräulein Draußen, een van de succesvolste Duitse outdoorbloggers en bestsellerauteur van SPIEGEL. Ze wordt vergezeld door wandelexpert en auteur Manuel Andrack, nu een ervaren jurylid, en Michael Sänger, uitgever van Wandermagazin. Het vierde jurylid, dat elk jaar wisselt, is wandelblogger Dina Knorr, die zich met hart en ziel inzet om de ingezonden routes te beoordelen.

Na de voorselectie door de vakjury kunnen alle wandelliefhebbers vanaf 12 januari 2024 deelnemen aan de stemming voor "Duitslands mooiste wandelroute 2024". Stemmen kan dan online op de website van het wandeltijdschrift: www.wandermagazin.de/wahlstudio

Onder alle stemmers worden waardevolle Globetrotter-winkelbonnen verloot. De Urwaldsteig Edersee is nu al een wandeling waard.

Beleef en vakantiemagazine Regio Edersee

Edersee Vakantieregio Broschures

Hessen

De Edersee wordt omringd door de grote natuurreservaten Kellerwald-Edersee (UNESCO werelderfgoed) en slingert door een gedeeltelijk ongerept landschap. Bestel nu gratis het belevenis- en vakantiemagazine Regio Edersee.