11.09.2023 | Oorsprong: Kur- & GästeService Bad Füssing

Vijf hotelsterren schitteren tussen de populairste thermale baden van Europa

Eigenaarsfamilie van het
Eigenaarsfamilie van het "Ortner's Thermenwelt"
Grote vreugde over vijf sterren in Ortner's resort: eigenaresse Bettina Ortner-Zwicklbauer, dochter Sophia Zwicklbauer, Martin Zwicklbauer, zoon Martin Zwicklbauer Jr, directeur Christian Schauberger, toerisme manager Daniela Leipelt en burgemeester van Bad Füssing Tobias Kurz (van links naar rechts). | © Ortners Resort

Voor het eerst schitteren vijf hotelsterren boven Europa's populairste gezondheidsbestemming Bad Füssing in Neder-Beieren aan de Beiers-Oostenrijkse grens: Bayern Tourist GmbH, dat verantwoordelijk is voor de hotelclassificatie, heeft het "Ortner's Resort" nu vijf sterren toegekend. Dit is de hoogst mogelijke comfortcategorie in Duitsland in de accommodatiesector. "Ortner's Resort" is daarmee niet alleen het eerste vijfsterrenhotel in Bad Füssing, maar ook het enige hotel in deze categorie in Beieren met een eigen thermale bron en spa.

"Het is altijd mijn droom geweest om van de voormalige boerderij van mijn grootouders een luxehotel te maken en deze droom is nu werkelijkheid geworden," zei eigenaresse Bettina Ortner-Zwicklbauer tijdens een kleine ceremonie ter gelegenheid van de officiële overhandiging van de hotelsterren. Ze was "dolgelukkig en vol dankbaarheid voor deze nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van het hotel en haar familie," zei Ortner-Zwicklbauer, die het hotel samen met hoteldirecteur Christian Schauberger runt.

Burgemeester en manager Spa & Toerisme feliciteerden als eersten ter plaatse

Burgemeester Tobias Kurz en manager kuur & toerisme Daniela Leipelt van Bad Füssing waren ook de eersten die feliciteerden met de vijf sterren. Het hoofd van het stadhuis sprak van een "historische gebeurtenis voor Bad Füssing als locatie". Hij prees de moed van de eigenaren om te investeren en hun inzet voor teamgeest. Daniela Leipelt sprak van een "sensationele dag" voor het bedrijf en het hele kuuroord Bad Füssing. Met deze 5-sterren onderscheiding is "Ortner's Resort" in Bad Füssing nu een van de echte "sterren" in de spa- en wellnesshemel van hotelbedrijven in Duitsland en ver daarbuiten. De kuur- en toerismemanager verheugt zich naar eigen zeggen zeer op verdere samenwerking bij toekomstige kwaliteits- en marketingoffensieven, ook in de richting van een nieuw product- en kwaliteitsmerk "Bad Füssing Premium Hotels".

De opkomst van Bad Füssing van "gehucht tot wereldkuuroord" is nauw verbonden met de familiegeschiedenis van Ortner. In 1938 werd er olie geboord op het landgoed van Ortner en werd bij toeval de sterkste zwavelbron van Europa ontdekt. Teleurgesteld werd het boorgat weer gesloten. Tot Franz Ortner in 1946 de vloeibare schat op zijn landgoed ontdekte, de poort naar de afgesloten houten hut opende en de dop van het boorgat opende - en zo een nieuw kuuroord stichtte. Tot op de dag van vandaag voorziet de bron de eigen kuurwereld van het hotel dagelijks van 100.000 liter vers geneeskrachtig water.

Toen Bettina Ortner-Zwicklbauer in 2013 het viersterren kuurhotel Garni overnam van haar vader Franz Xaver Ortner, zat ze midden in de opbouw van het restaurant "Wirt z'Füssing", tegenwoordig een van de beste adressen voor de lokale boerenkeuken op het hoogste niveau. Op dat moment had het bed & breakfastbedrijf 120 bedden en 17 werknemers. Vandaag de dag, na vele uitbreidingen en renovaties, is Ortner's Resort het grootste hotel-thermaalresort van Beieren met 130 medewerkers en 166 bedden in 91 kamers, waaronder 20 exclusieve suites.

Ortner's Resort, Bad Füssing, Germany

Een eigen thermaalbad, sauna en kuurlandschap zijn een klasse apart

In 2020 opende de eigenaarsfamilie "Ortner's Thermenwelt" - een eigen thermen-, sauna- en wellnesslandschap, het nieuwe restaurant "1846" en meerdere exclusieve Roederer suites. Tot de speciale evenementen van het hotel behoren champagne-, wijn- en whiskyproeverijen, lezingen met Monika Gruber, adventsmarkt, golftoernooi en nog veel meer.

Ortner's Resort pronkt op weelderige wijze met zijn eigen geneeskrachtige water, dat een tastbaar effect heeft op lichaam en geest: gouden zuilen, spiegels en oud hout, het antraciet van een stenen muur en het diepblauwe thermale water creëren een spa-wereld die speelt met de kleuren van de Arabische Nachten, maar toch eigentijds en stijlvol is. De vloeibare schat zelf is voelbaar in zes baden op 400 vierkante meter water bij een aangename 32 tot 37 graden. Daarnaast is er een sauna-ervaring van twaalf uur met elk uur sauna-infusies en een fantasierijke selectie speciale spabehandelingen. Culinaire hoogstandjes worden geboden door het restaurant "1846" met internationaal-mediterrane maar ook lokale delicatessen, het "Wirt z"Füssing" met een Beierse landhuiskeuken van hoge kwaliteit en de wijnwinkel "Zur Weinpress" met zijn Heurigen sfeer.

Vijf sterren: een stimulans voor verdere ontwikkeling

Sinds 1 september schittert het familiebedrijf in de glans van 5 sterren. "Dit is alleen gelukt omdat het hele team, maar ook mijn familie, de handen ineenslaat", zegt Bettina Ortner-Zwicklbauer. Ze ziet de nieuwe classificatie als een stimulans om door te gaan. "Want vooral in tijden van pandemie en crisis is het belangrijk om moedig te zijn en nieuwe ideeën te realiseren," zei ze.