06.11.2023 | Oorsprong: Kurverwaltung Bad Mergentheim GmbH

Winterverlichting in het kuurpark van Bad Mergentheim

Winterverlichting in Bad Mergentheim
Winterverlichting in Bad Mergentheim
Winterverlichting in het kuurpark van Bad Mergentheim | © Holger Schmitt

Het Kurpark van Bad Mergentheim laat zich vanaf het eerste weekend van de advent van een heel andere kant zien. Elke avond van zonsondergang tot middernacht en 's ochtends van zes tot acht uur is de "Winterverlichting in het Kurpark" te zien, die bedoeld is om de grijze winter te verjagen met sfeervolle lichtshows.

Nadat deze speciale verlichting in voorgaande jaren al zeer goed was ontvangen, besloot het kuurbestuur dit evenement voort te zetten en het kuurpark op een heel speciale manier te laten schitteren naast de traditionele kerstverlichting.

Het creatieve brein achter deze lichtshows is Robert Podnar, een specialist in evenemententechnologie in opleiding bij de kuuradministratie. Naast het verlichten van de muziektribune omvat zijn concept ook een aantal speciaal verlichte grote containers die op de weide achter de muziektribune zullen worden geplaatst. Hij heeft ook een productie met feeërieke lichtjes in gedachten. Hij wil vooraf niet te veel verklappen, maar hij heeft er duidelijk plezier in: "Natuurlijk zal ik ook de bestaande parkverlichting erin verwerken. Ik kan creatief zijn met de programmering en de afzonderlijke kleuren naar wens mengen en veranderen," legt Robert Podnar uit. Het project is in zijn handen, van de eerste brainstorm en ontwerpplanning tot de uiteindelijke realisatie. Zijn trainer Michael Flörchinger helpt mee op de achtergrond. "We zetten de Winterlichten bewust voort als stageproject. Naast onze normale evenementenroutine biedt het de mogelijkheid om andere praktische ervaring op te doen," zegt de evenementmanager.

Het basisidee achter dit alles is om de sfeervolle ambiance van het kuurpark te versterken en visueel voelbaar te maken met een rustig, onbewogen lichtspel. De spa administratie gebruikt efficiënte technologieën voor de verlichting. "Duurzaamheid speelt een grote rol in de verlichtingstechnologie van tegenwoordig. Alle lampen en spots werken met energiebesparende LED-technologie," zegt Flörchinger. Podnar voegt eraan toe: "Alle bezoekers van het kuurpark zijn van harte uitgenodigd om van de winterverlichting te genieten." De speciale gloed zal ook tijdens de jaarwisseling doorgaan. De lichtinstallaties zullen tot eind januari 2024 blijven branden. Het wordt dus interessant om te zien welke speciale accenten de planners voor het buitenevenement van dit jaar hebben gecreëerd.

Ik kijk uit naar Bad Mergentheim

Vakantie Bad Mergentheim

Liebliches Taubertal

Bad Mergentheim is één van de grootste kuur- en medicinale baden van Baden-Württemberg.