20.12.2023 | Oorsprong: Tourismus Marketing GmbH Baden-Württemberg

Nieuwe kleine parels in het zuiden vanaf januari 2024

Kleinstadtperlen in Baden-Württemberg
Kleinstadtperlen in Baden-Württemberg
Bad Mergentheim: Residenzschloss (Residentieel paleis) | © Holger Schmitt

De succesvolle samenwerking "Kleine Stadparels" wordt uitgebreid en zal vanaf januari 2024 ook Donaueschingen en Bad Mergentheim omvatten. Sinds 2018 promoten Tourismus Marketing GmbH Baden-Württemberg (TMBW) en de Kamers van Koophandel en Industrie van de deelstaat (IHK) met dit initiatief korte vakanties en excursies naar steden die buiten de gebaande paden liggen. De samenwerking omvat nu in totaal 20 kleine steden in Baden-Württemberg, die worden gekenmerkt door pittoreske oude stadjes en individueel gerunde winkels en restaurants.

Enerzijds is het doel van de samenwerking om de betrokken kleine steden beter te profileren. Anderzijds is het doel om gasten en de lokale bevolking nieuwe mogelijkheden te bieden voor excursies en ontdekkingen. "Steeds meer reizigers zijn op zoek naar onvervalste, lokale ervaringen en insidertips, weg van de klassieke bezienswaardigheden. Voor deze doelgroep valt er veel te ontdekken in onze 'parels van kleine steden'", zei TMBW-directeur Andreas Braun ter gelegenheid van de uitbreiding van het initiatief.

De steden Bad Säckingen, Bretten, Calw, Ehingen (Donau), Ellwangen, Endingen am Kaiserstuhl, Freudenstadt, Mosbach, Münsingen, Nagold, Oberkirch, Radolfzell am Bodensee, Rottenburg am Neckar, Schramberg, Schwäbisch Hall, Tettnang, Waldkirch en Weinheim an der Bergstraße maken ook al enige tijd deel uit van de staatsbrede Kleinstadtparels.

Meer informatie over alle "Kleinstadtperlen" in Baden-Württemberg is online beschikbaar op kleinstadtperlen-bw.de.

Ik kijk uit naar Bad Mergentheim

Vakantie Bad Mergentheim

Liebliches Taubertal

Bad Mergentheim is één van de grootste kuur- en medicinale baden van Baden-Württemberg.

Thermenkaart Baden-Württemberg

Thermenkaart Baden-Württemberg

"Reizen, slapen, thermaal baden in de thermen en kuuroorden in Baden-Württemberg" - kort overzicht van 36 thermen en camperplaatsen. Ontsnap even aan het leven van alledag en geniet van een time-out: Baden Württemberg heeft een breed aanbod voor camperreizigers die op zoek zijn naar ontspanning. Ontspanning voor lichaam en geest vindt u bijvoorbeeld in de talrijke thermale bronnen. Een goede staanplaats direct op het terrein maakt een korte wellnessreis perfect. De staanplaatsen met thermaalbad hebben allemaal een thermaalbad in de buurt, zodat je na een bad gemakkelijk in je eigen bed kunt kruipen.