03.11.2023 | Oorsprong: Kurverwaltung Bad Mergentheim GmbH

Bad Mergentheim – historische stad in het Liebliches Taubertal

Bad Mergentheim
Bad Mergentheim
Bad Mergentheim – historische stad in het Liebliches Taubertal | © Björn Hänssler

Bad Mergentheim is een van de grootste kuuroorden en geneeskrachtige badplaatsen in Baden-Württemberg. Het ligt midden in het “Liebliches Taubertal” en direct aan de Romantische Straße. De voormalige residentiestad van de hoge en Duitse meesters van de Duitse Orde heeft met het residentieslot Mergentheim, de historische oude binnenstad, de vakwerkhuizen en schilderachtige steegjes en hofjes de fl air van een vakantiestad. Sinds de ontdekking van de geneeskrachtige bronnen in 1826 heeft zich voor Bad Mergentheim een zeer hoog niveau van medische deskundigheid ontwikkeld. Er zijn in totaal vier geneeskrachtige bronnen, waarvan sommige geschikt zijn om te drinken en te baden. Lekker eten, sportactiviteiten, cultureel aanbod, verwenprogramma‘s: dit „all-round feel-good pakket“ biedt de Tauber-Frankische stad.

Fietsen en wandelen zijn erg populair in het Liebliches Taubertal. Het “Liebliches Taubertal – der Klassiker” fietspad is door de Allgemeiner Deutscher Fahrrad-Club met vijf sterren bekroond.

De Solymar Therme biedt een vitaliteits- en pekelbad bestaande uit zes verschillende baden. Er is ook een sporten familiezwembad en een ruim saunalandschap met binnen- en buitenbaden.

Een ander hoogtepunt in Bad Mergentheim zijn de prachtige parken. Daartoe behoren het kasteelpark en het kuurpark met een verscheidenheid aan inheemse en exotische bomen, alsmede talrijke attracties zoals het gradeerpaviljoen, de rozentuin, de Japanse tuin en waterpartijen.

Ik kijk uit naar Bad Mergentheim

Vakantie Bad Mergentheim

Liebliches Taubertal

Bad Mergentheim is één van de grootste kuur- en medicinale baden van Baden-Württemberg.