22.06.2023 | Oorsprong: Kärnten Werbung c/o FEUER & FLAMME. DIE AGENTUR

5 nieuwe Slow Trails in Karinthië: Genieten van de natuur met uitzicht op het meer

Slow Trail Kitzelberg Klopeiner See
Slow Trail Kitzelberg Klopeiner See
Slow Trail Kitzelberg Klopeiner See | © Gert Perauer, Kärnten Werbung

Slow Trails zijn gemakkelijke wandelroutes in de buurt van meren, tot tien kilometer lang, met minder dan 300 hoogtemeters en een maximale wandeltijd van drie uur. In 2023 komen er vijf nieuwe paden bij - in totaal 20 Slow Trails in Karinthië nodigen je uit om te ontspannen en kracht op te doen op bijzondere natuurlocaties tussen de Weissensee en de Klopeiner See.

Het wandelseizoen 2023 in Karinthië is begonnen met vijf nieuwe Slow Trails. De meeste daarvan liggen in de regio Midden-Karinthië. De nieuwe Slow Trails zijn te vinden bij de Längsee, de Flattnitzsee en de Urbansee. Daarnaast zijn er de Slow Trails Turnersee en Maltschacher See.

Nieuwe Slow Trails 2023 in Karinthië

Slow Trail Längsee

Stille wateren zijn misschien niet al te diep in het geval van de Längsee, maar ze zijn des te meer ontspannend. De route van de Slow Trail Längsee loopt langs de oevers van het grootste zwemmeer in Midden-Karinthië, langs het historische klooster St. Georgen, via het gehucht Rottenstein aan de westelijke oever en terug naar het lido, waar een sprong in het water ook voor verfrissende momenten zorgt. Om even op adem te komen zijn er verschillende bankjes langs de route, waarvan het spectaculaire uitzicht op het meer, het klooster en de Karawanken je uitnodigt om te blijven hangen.

Slow Trail Längsee:
Afstand: 8km
Duur: 2:10 h
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Slow Trail Flattnizer See

De Flattnitz is een historische pas midden in de Gurktaler Alpen en verbindt Karinthië met Stiermarken. Naast zijn reputatie als langlaufcentrum in de winter, nodigt de ongeveer twee hectare grote Flattnitzer See uit om rond te wandelen en er even helemaal tussenuit te zijn. Het diepblauwe meer ligt als een opaal midden in de naaldbossen. Tip: Voor jonge Slow Trail wandelaars raden we een omweg aan naar de Almen Wasserweg, die direct aansluit op het Slow Trail en zeven speelstations heeft met het thema water.

Slow Trail Flattnizer See:
Afstand: 4 km
Duur: 1:15
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Slow Trail Sankt Urbansee

In het rijk van de Wimitz ligt de gemeente Sankt Urban. De gelijknamige Urbansee ligt in een beschermd landschapsgebied van 140 hectare dat een thuis is voor talloze prachtige vertegenwoordigers van flora en fauna. Wandelaars van de Slow Trail worden ingewijd in de geschiedenis rond Rhiannon, de beschermster van de Urbansee, en Mithras, de god van de zon en het licht. Fascinerende natuur, geschiedenis, avontuur en een vleugje mystiek maken de Slow Trail tot een bijzondere gebeurtenis.

Slow Trail Urbansee:
Afstand: 2,7 km
Duur: 0:45 h
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Slow Trail Turnersee

De Turnersee, omgeven door groene bossen en weiden, ligt midden in het beschermde Natura 2000-gebied en is een van de warmste zwemmeren van Europa. De ontspannende, gezinsvriendelijke rondwandeling begint bij de nieuwe rustplaats Bike Break met avonturentoren en fietsparcours. De tocht voert langs schaduwrijke bospaden, weelderige bloemenweiden en rustige wegen met een grandioos panorama op het meer en de Karawanken. De waterleliespeeltoren en uitkijktoren en een fietstechniekenparcours beloven een pauze vol afwisseling.

Slow Trail Turnersee:
Lengte: 7,5 kilometer
Duur: 1:42 uur
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Wandelen bij de Turnersee - Wandelen bij de Turnersee - © Südkärnten
Wandelen bij de Turnersee | © Südkärnten

Slow Trail Maltschacher See

Als een oase van rust ligt het meer van Maltschach bij Feldkirchen aan de voet van de Nockberge. Weiden en bossen omzomen een verborgen paradijs: een wijnlandschap met een zuidelijke flair, vol sereniteit en levensvreugde. Hier wordt tijd bijzaak. Het is een toevluchtsoord vol rust en schoonheid, vertrouwd en idyllisch, doordrenkt van traditie en vol plezier - altijd met het glinsterende meer in het middelpunt.

Slow Trail Maltschacher See:
Ronde 1: "Slow Trail Maltschacher See"
Lengte: 6,5 km
Duur: 1:45 h
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Ronde 2: "Slow Trail Maltschacher See" - ronde geschikt voor kinderwagens
Lengte: 3,1 km
Duur: ongeveer 1 uur
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Karinthië Vakantie - Camping

Karinthië Vakantie - Camping

Karinthië

Ongeveer 100 campings maken Karinthië tot een eldorado voor tent- en caravanavonturen aan de zuidkant van de Alpen. Wie hier komt, wordt omringd door een betoverende natuur: Glooiende bergtoppen, warme, schone zwemmeren, bloeiende alpenweiden, frisse alpenlucht. Omdat het gaat om bewust genieten en moedige ontmoetingen die een band smeden tussen de reiziger en het land. Omdat tijd wordt gezien als een kostbaar goed en mensen de hulpbronnen van Moeder Aarde met respect behandelen. Of het nu op een van de glinsterende, turkooisblauwe meeroevers is, aan de voet van trotse bergketens, op een rustieke boerderij, te midden van afgelegen rivierlandschappen of op een naturistencamping, iedereen vindt hier zijn favoriete plekje aan de zonnige kant.

Elk van de 20 Slow Trails heeft zijn eigen karakter, elk vertelt zijn eigen verhaal. Het gaat om plaatsen van kracht en tradities, beschermenswaardige flora en fauna, oude legendes en mystieke gebeurtenissen en kunst en cultuur in allerlei vormen. Speciale uitkijkpunten, schommels, hangmatten en bankjes bij geselecteerde logeplaatsen bieden volop gelegenheid om te vertoeven.

De Slow Trails zijn een gezamenlijk project van de samenwerkingsgroep "Urlaub am See", die in 2016 van start is gegaan. Vakantiegangers kunnen informatie over de afzonderlijke Slow Trails vinden op de respectieve homepages van de regio's en op: www.kaernten.at/slowtrails/