12.11.2020 | Oorsprong: Tourismusverband Liebliches Taubertal e.V.

70 jaar Liebliches Taubertal - Hoogtepunten in het jubileumjaar 2021

100 kilometer lange fietspad en het Liebliches Taubertal
100 kilometer lange fietspad en het Liebliches Taubertal
100 kilometer lange fietspad en het Liebliches Taubertal | © TLT/Peter Frischmuth

Het vakantielandschap "Liebliches Taubertal" is een van de mooiste fiets- en wandelgebieden van Duitsland en staat bekend om zijn ongerepte natuur en de vele bezienswaardigheden die het ontdekken waard zijn. Het Tauberdal is vooral bekend om zijn wijnbouw. De wijngaarden zijn prachtige plaatsen voor rust en ontspanning, de bezemboerderijen, wijnfeesten en wijnmakerijen zijn plaatsen van genot en levensvreugde.

In 2021 viert de toeristische vereniging 70 jaar "Liebliches Taubertal" en 30 jaar Main-Tauber-Frankenlandse bike-acht.

Een blik op de hoogtepunten van het evenement 2021

Twee virtuele wijnproeverijen in het zuidelijke en noordelijke Taubertal geven vele wijnliefhebbers in de buurt en ver weg de mogelijkheid om te genieten van goede wijnen uit het Taubertal wijnland. De wijnproeverijen worden op 10 april en 12 juni 2021 uitgezonden op het YouTube-kanaal van de toeristische vereniging (https://youtube.com/user/Taubertal1).

Fietstocht op het fietspad Liebliches Taubertal - De Klassieker

Tijdens de culinaire wandeling op 7 mei 2021 kan men genieten van de specialiteiten van het Taubertal. Deze keer biedt Tauberbischofsheim het decor om de lokale bezienswaardigheden en kunstwerken te leren kennen. De bijzondere aantrekkingskracht van deze populaire datum is de combinatie van cultuur en culinaire hoogstandjes.

Op 11 juli 2021 brengt de "Bus to Wine" u met muzikaal vermaak naar de wijnbouwers, wijngaarden en wijndorpen van het Taubertal. Tijdens het evenement wacht er een wijnproeverij op de deelnemers en wordt er ook een vesper voorzien.

De "autovrije zondag", die een traditie is geworden, garandeert op 1 augustus 2021 voor de 21e keer gratis reizen voor fietsers en inline-skaters. De autovrije baan loopt tussen Bad Mergentheim en Rothenburg ob der Tauber. Het zuidelijke Tauberdal wordt weer een vrolijke feestmijl met muziek en culinaire hoogstandjes en biedt een unieke sfeer.

Een van de meest populaire evenementen is de nostalgische stoomtrein special, die u in 2021 van het Tauberdal naar Mannheim brengt. Dit vindt plaats op zondag 19 september 2021 voor de 31e keer. U voelt zich terug in de tijd getransporteerd en geniet van de historische sfeer van een stoomtreinrit.

Liebliches Taubertal Vakantiemagazine

Liebliches Taubertal Vakantiemagazine

Baden-Württemberg

Vakantielandschap „Liebliches Taubertal“ is een nationaal erkende bestemming voor fietsers en wandelaars. Overzicht van de vakantieregio "Liebliches Taubertal" met informatie over regionale activiteiten, stadsportretten en een adressenbestand van gastheren en -vrouwen, pensions, hotels en vakantiewoningen.

De Taubertäler Wandertage vindt voor de 14e keer plaats. Van 8 tot 10 oktober 2021 staat het vakantielandschap langs de Tauber en de Main weer in het teken van wandelen: vanaf januari 2021 vinden wandelaars in de nieuwe folder Wandeldagen speciale begeleide wandelingen, een wandelarrangement en tips voor de avond.

De grote wijnproeverij ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan vindt plaats op zaterdag 23 oktober 2021 in de Wandelhalle in het Bad Mergentheim Kurpark. De Taubertaler wijnkoningin Michaela Wille en Green Spelt Queen Annika Müller presenteren wijn en groene spelt specialiteiten uit het Taubertal.

Daarnaast zijn er openluchtevenementen zoals het Taubertalfestival in Rothenburg ob der Tauber, het Frankische festival in Röttingen en de evenementen van het kuuroordbestuur in Bad Mergentheim.

Ook het cultuuraanbod in het klooster Bronnbach bij Wertheim is zeer interessant. Talrijke evenementen van de "Bronnbacher Kultouren" vinden hier het hele jaar door plaats in de categorieën muziek, voordrachten, rondleidingen, academie en nieuwe galerie.

De gebeurtenissen waren gepland in de veronderstelling dat Corona geen maatregelen nodig heeft die het tegendeel bewerkstelligen. Kortetermijnwijzigingen of programma-aanpassingen zijn mogelijk.