13.07.2022 | Oorsprong: Kurverwaltung Bad Mergentheim GmbH

Groot Kurpark Festival 2022 met verlichting in Bad Mergentheim

Groot Kurpark Festival 2022 met verlichting in Bad Mergentheim
Lichtgevende kuurtuinen in Bad Mergentheim | © Kurverwaltung Bad Mergentheim GmbH - Jens Hackmann

Eindelijk is het weer zover: op zaterdag 16 juli 2022 vindt het grote Kurpark Festival met avondverlichting plaats. Het is een van de populairste evenementen in Bad Mergentheim en omgeving en is niet meer weg te denken van de programmakalender. Helaas moest het traditionele festival de afgelopen twee jaar worden afgelast vanwege de pandemie. Na deze onderbreking van twee jaar kan het nu weer op de gebruikelijke wijze plaatsvinden op de derde zaterdag van juli.

Bijna 15.000 kaarsen gloeien in alle kleuren op de weiden en toveren het Kurpark om in een fantastische gloeiende wereld. Een kleurrijk programma zal de wachttijd van 15.00 uur tot de avond verdrijven, wanneer het Kurpark zal schitteren in de gloed van de kleurrijke lichtjes. Verschillende bands op in totaal vier podia met rock, pop, evergreens en klassieke klanken zorgen voor de juiste feestsfeer. Het Kurensemble Bad Mergentheim zal de bezoekers 's middags vermaken op het podium van het muziekpaviljoen en op het podium in de Klanggarten zal Cris Cosmo vanaf 16.00 uur op zijn bekende positieve manier de stemming erin brengen. In een duo met zijn drummer mengt hij Duitse popmuziek met reggae, hiphop, latin en elektronica tot een dansbare zomercocktail. Daarna treedt het duo "Me and my Brother" op in de Klanggarten. Het publiek kan zich verheugen op "unplugged music" met songs uit de rock- en popgenres, maar ook hits, evergreens en actuele nummers uit de hitparade. Vanaf 17.00 uur zorgt het "famos.trio" voor het beste amusement op het podium van de Wilhelmsbau en wordt vanaf 20.30 uur vervangen door de band "3 Freunde".

De "Frankinellis" treden op in het muziekpaviljoen vanaf 19 uur. Met de vier musici uit Neder-Franken blijft praktisch geen muzikale wens onvervuld. Hun veelzijdige repertoire omvat muziek uit de jaren '60, '70 tot '80, met omwegen naar Latijns-Amerikaanse ritmes en titels variërend van hits tot evergreens, oldies, rock'n roll, rockklassiekers en fijne instrumentals. Het Kurensemble Bad Mergentheim nodigt de bezoekers uit voor het zomeravondbal met dans in de Wandelhalle vanaf 19.30 uur. De officiële afsluiting van het festival wordt weer verzorgd door het Bad Mergentheim Jeugd Symfonie Orkest. De jonge muzikanten spelen rond 23.30 uur in de Wandelhalle. Het slotakkoord van het festival wordt gevormd door de waterspelen met hun lichteffecten voor het muziekpaviljoen.

Liebliches Taubertal Vakantiemagazine

Liebliches Taubertal Vakantiemagazine

Baden-Württemberg

Vakantielandschap „Liebliches Taubertal“ is een nationaal erkende bestemming voor fietsers en wandelaars. Overzicht van de vakantieregio "Liebliches Taubertal" met informatie over regionale activiteiten, stadsportretten en een adressenbestand van gastheren en -vrouwen, pensions, hotels en vakantiewoningen.

Ik kijk uit naar Bad Mergentheim

Vakantie Bad Mergentheim

Liebliches Taubertal

Bad Mergentheim is één van de grootste kuur- en medicinale baden van Baden-Württemberg.

Zoals bekend biedt het Kurparkfest in Bad Mergentheim in de vakantieregio Liebliches Taubertal naast een kleurrijk muziekprogramma ook een gevarieerd culinair programma. De ongeveer 20 deelnemers uit de horeca en verenigingen hebben voor de smaakpapillen van de bezoekers een verscheidenheid aan lekkernijen bereid. Van zoete lekkernijen tot hartige hapjes en gerechten voor de hongerigen: er is voor elk wat wils.

Ook aan de kleintjes wordt gedacht: van schminken en een springkasteel tot een kindertrein en voetbalbiljart, er zal zeker geen tijd zijn voor verveling. Als het zomerweer goed is, staat niets u in de weg om te genieten van een heerlijke zomeravond in de kuurtuinen.