20.07.2022 | Oorsprong: TourismusMarketing Niedersachsen GmbH

Bad Zwischenahn bekroond als tweede barrièrevrije plaats in Nedersaksen

Bad Zwischenahn bekroond als tweede barrièrevrije plaats in Nedersaksen
Van links naar rechts: Dr. Norbert Hemken, kuuroorddirecteur Bad Zwischenahn, Imke Wemken, directeur Ostfriesland Tourismus GmbH en Anja Patschureck, projectleider Bad Zwischenahner Touristik GmbH | © Bad Zwischenahner Touristik GmbH

De stad Bad Zwischenahn in Oost-Friesland is de tweede plaats in Nedersaksen die het Travel for All-certificaat heeft ontvangen, dat slechts tien andere plaatsen in het hele land hebben. Het uniforme etiketterings- en certificeringssysteem creëert transparantie voor reizigers en toont aan dat een bedrijf, een plaats of een regio informatie verstrekt over toegankelijkheid. TourismusMarketing Niedersachsen (TMN) ondersteunt het initiatief sinds 2014 en heeft sindsdien 434 Nedersaksische bedrijven met succes naar de prijs begeleid. Nog eens 65 inrichtingen bevinden zich momenteel in het certificeringsproces. Vorig jaar kreeg Bad Bevensen als eerste plaats in Nedersaksen het keurmerk "Toegankelijkheid Getest".

"Toegankelijk toerisme heeft voor Nedersaksen als toeristische bestemming een bijzondere betekenis. Het verheugt ons dan ook ten zeerste dat Bad Zwischenahn erin geslaagd is een drempelloos aanbod uit vele verschillende gebieden samen te stellen: Accommodatie- en horecagelegenheden alsmede eersteklas recreatiemogelijkheden, wandelpaden en rondleidingen behoren tot het gecertificeerde aanbod", aldus Meike Zumbrock, directeur van het TMN. "Dit heeft geresulteerd in gevarieerde inspiratiepakketten die voor elke vakantiesmaak iets te bieden hebben."

"Ik ben erg blij dat Bad Zwischenahn de prijs voor een drempelvrije plaats heeft gekregen. Als pas tweede bekroonde plaats in Nedersaksen toont Bad Zwischenahn op indrukwekkende wijze zijn toeristische slagkracht en belang op het Oost-Friese schiereiland. Bovendien wordt de hele toeristische dienstverleningsketen - van aankomst tot gastronomie tot overnachtingen - gedekt", zegt Imke Wemken, directeur van Ostfriesland Tourismus GmbH.

Vakantiepakket Bad Zwischenahn

Vakantiepakket Bad Zwischenahn

Ammerland

Het vakantiepakket bevat het reismagazine en het gastboek 2022, een lokale kaart, de brochure "Vrijetijdsactiviteiten - Actief in Bad Zwischenahn" en de brochure "Rondleidingen in Bad Zwischenahn". Met deze documenten bent u goed uitgerust voor uw vakantie in Bad Zwischenahn.

Voor de certificering van Bad Zwischenahn werden de toegankelijke aanbiedingen van de stad thematisch gegroepeerd. Vijf zogenaamde bundels bieden inspiratie voor een vakantie aan het Zwischenahner Meer, het op twee na grootste binnenmeer van Nedersaksen: "Cultuur en evenementen aan zee", "Actief aan zee", "Vrijetijdsbelevenis aan zee", "Culinair aan zee" en "Parklandschap aan zee". Alle aanbiedingen die in deze inspiratiebundels zijn opgenomen, bieden gedetailleerde en betrouwbare informatie over de toegankelijkheid en zijn getoetst aan Travel for All. In Bad Zwischenahn zijn dat onder meer het Park der Gärten, het oude Kurhaus en de Wandelhalle. De Weisse Flotte, het Kurpark, het Badepark en de Toeristeninformatie maken ook deel uit van de plaatselijke certificering.

"We zijn erg trots op de prijs van Reisen für Alle. De bijzondere ligging van het dorp midden in het parklandschap van Ammerland en aan het Zwischenahner Meer wordt thematisch weerspiegeld in onze bundels met aanbiedingen. Met de certificering kunnen we nu nog beter de aandacht van de gasten vestigen op ons grote aanbod aan barrièrevrije mogelijkheden," zegt Dr. Norbert Hemken, spa-directeur van Bad Zwischenahn.

Bad Zwischenahn werd bekroond als de tweede drempelvrije plaats in Nedersaksen - © TMN / Alexander Kaßner
Bad Zwischenahn werd bekroond als de tweede drempelvrije plaats in Nedersaksen | © TMN / Alexander Kaßner

Betrouwbare en gedetailleerde informatie over toegankelijkheid is onontbeerlijk voor 10 miljoen mensen met een handicap in Duitsland. Maar ook gezinnen met kinderen en oudere mensen met beperkte mobiliteit kunnen profiteren van passende aanbiedingen en informatie. Toegankelijkheid is dus een kwaliteits- en comfortkenmerk dat in de toekomst nog belangrijker zal worden als gevolg van de demografische veranderingen.